RokPoluotok ide dalje: Ribafish će idućeg ljeta plivati od Pule do Savudrije

Foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Udruga RokOtok je, nakon prve sezone plivanja oko Istarskog poluotoka od Rijeke do Pule, na presici najavila i njen nastavak od Pule do Savudrije za lipanj i srpanj 2025. godine.

RokPoluotok ide dalje

Nakon stotinu isplivanih kilometara Domagoj Jakopović Ribafish i RokOtočani nastavljaju s projektom. U njemu ne samo da prvi put neki plivači plivaju toliko velike dionice, djeca se igraju i zabavljaju bez ekrana, već i roditelji mogu saznati nove načine druženja sa svojom djecom i svi zajedno s novim prijateljima.

Tijekom 25-dnevnog održavanja prvog dijela projekta RokPoluotok u lipnju i srpnju 2024., Ribafish je s brojnim prijateljima plivačima, kajakašima, SUP-ovcima i jednim psom plivao prosječno oko pet kilometara dnevno. Dočeci i radionice su održani na 11 plaža istočne Istre i Kvarnera, i to u Preluku, Lovranu, Mošćeničkoj Dragi, Brseču, Plomin Luci, Rapcu, Svetoj Marini, Tunarici, Ližnjanu, Medulinu te Puli.

Na posljednjem dočeku u Puli je okupljenoj djeci nakon kratkog predavanja o opasnostima jednokratne plastike, ekologiji i kvalitetnije provedenom slobodnom vremenu djece i odraslih ekipa RokOtočana podijelila preko 200 poklona okupljenoj djeci, čime se taj broj ove godine popeo do okrugle brojke od tisuću vrećica s edukativnim materijalom i igrama koje potiču na druženje i manje vremena provedenog za ekranima. 

Točan datum će se još saznati

Ribafish je na konferenciji prepričao prvu fazu RokPoluotoka, najavio nastavak sljedećeg ljeta plivanjem od Pule do Savudrije i pritom pozvao amaterske i profesionalne plivače da se pridruže plivanju.

"Važno je naglasiti da su u pitanju velike dionice, isključivo za profesionalne plivače uz pratnju broda, tako da će plivanje s djecom biti organizirano samo na plažama – tamo gdje počinju zaštitne bove. Plan je da se u ljeto 2025. kroz 20 dionica (uz slobodan dan svakih pet dana plivanja) dopliva na najljepše plaže zapadnog dijela Istre te održi 10 zanimljivih radionica s naglaskom na ekologiju, zaštitu prirode i očuvanje našeg jedinog planeta, organizira potraga za skrivenim blagom, postave geocachevi te napravi akcija čišćenja plaža i okoliša", rekao je.

Naglasio je da će svako dijete koje dođe na radionicu dobiti zanimljive i edukativne darove koje su omogućili sponzori. 

Točan početak RokPoluotoka 2025. znat će se početkom sljedeće godine, a planirane su plaže u Puli, Fažani, Barbarigi, Rovinju, Vrsaru, Poreču, Novigradu, Karigadoru, Umagu, Zambratiji i kao završna – ona u Savudriji. Naravno, program je kao i uvijek podložan sitnim promjenama.

Udruga RokOtok u zimskom dijelu godine posvetit će se čišćenju kontinentalnog dijela Hrvatske s bratskom udrugom Čisteći medvjedići. "Čuvajte prirodu, bacajte otpad na pravo mjesto, razgovarajte sa svojim roditeljima i veselite se svakoj sitnici uz puno igre, avanture i istraživanja. I naravno, dođite na RokPoluotok!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.