Zagrepčani pred našim kamerama rekli stvari koje bi mogle naljutiti druge

Video: Index

PROŠETALI smo Zagrebom i zamolili prolaznike da nam kažu neko svoje nepopularno mišljenje za koje smatraju da se kosi s društvom. Politička pitanja i stanje u državi teme su nepopularnih mišljenja, a na listi se našla i jedna neobična ideja. 

"Najbolje bi bilo da nas netko kupi" 

"Pa eto, naprimjer, da treba promijeniti kompletnu vlast jer ovo nema smisla dalje", rekao nam je jedan prolaznik pa dodao: "Po meni bi najbolje bilo da nas netko kupi i da nas vodi kroz državu jer ovo je sami lopovluk, nažalost." A imao je i ideju tko bi nas mogao kupiti. 

@index.hr Koje je vaše nepopularno mišljenje? Trebalo bi prodati ovu državu, da drugi upravlja nama. #indexhr #fyp #viralvideos #foryourpage #foryoupagе #croatia #vlada #politician #opinion ♬ original sound - Index.hr

"Saudijska Arabija, znači naftaši koji imaju para. To je jednostavno", rekao je. "Zato što oni imaju drugačiji mentalitet, imaju novaca. Po meni oni su najbolji. Znaju voditi, nije da je kao kod nas, da je sve puno korupcije", zaključio je te rekao da bi prihvatio i strože zakone jer "ovakvo vođenje države nema smisla". 

Još malo politike 

"Pa, recimo, nisam fan Europske unije. Ne treba nam još država na državu, mislim da imamo dovoljno birokracije, da dovoljno patimo zbog toga. Osim toga, što je bliže moć odlučivanja individualcu, to se bolje mogu zadovoljiti vlastite potrebe", rekao nam je drugi prolaznik i dodao što smatra negativnim stranama članstva u Europskoj uniji. 

@index.hr Koje je vaše nepopularno mišljenje? Nisam fan Europske Unije. #indexhr #europeanuniontiktok #croatia #fyp #foryourpage #foryoupagе #viralvideos #opinion ♬ original sound - Index.hr

"Donosi uplitanje u kulturu i društvenu sferu. Puno moralnih diktata koji dolaze odozgora. Smatram da treba dozvoliti ljudima da sami odabiru svoje društvene norme i da prevlada ono što se pokaže da je ispravno, a ne što je diktirano negdje odozgora", rekao je. 

Birokracija, sustav, slobodna trgovina... 

"Na individualnoj razini jednostavno je prevelika birokracija, puno poreza, puno nameta, tako da se teže živi kad promisliš. Sustav ne služi ničemu nego da bude samodostatan", dodao je pa se osvrnuo i na dobre strane. 

"To što nemamo granice, što možemo trgovati lakše, ali to je reket jer ne daj Bože da probamo sklopiti trgovački ugovor s Kinom ili nešto tako. Onda odjedanput Europska unija nema veze sa slobodnom trgovinom, tako da je to dvosjekli mač, ali ima i svojih pozitivnih strana", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.