Slavni boksač o gubitku bebe: Nisam mogao biti uz suprugu, to mi je bilo najteže

Foto: EPA

Boksač teške kategorije Tyson Fury otkrio je da je izgubio nerođenog sina dan prije nego što se suočio s Oleksandrom Usikom u ringu za naslov prvaka teške kategorije, u svibnju. Britanski sportaš danas je otkrio da ga je pogodio bolan osobni događaj uoči najveće borbe u njegovoj karijeri, piše LADbible.

Doživjela je spontani pobačaj

Govorio je o događaju koji je potvrđen tek kad se vratio kući u Morecambe. U to vrijeme, Paris, Furyjeva supruga, bila je šest mjeseci trudna s njihovim osmim djetetom, dječakom, no doživjela je spontani pobačaj dan prije nego što je Fury izgubio svoj WBC svjetski naslov prvaka u teškoj kategoriji od ukrajinskog teškaša Oleksandra Usika u Saudijskoj Arabiji.

Dotaknuvši se te teme prvi put, emotivni Fury otkrio je da mu vijest nije bila priopćena prije ulaska u ring. Kad su ga pitali planira li imati još djece, boksač visok 206 cm odgovorio je: "Nikad ne reci nikad. Imam samo sedmero. Onog kojeg je nosila, izgubila je u petak prije borbe, što je bilo prilično grozno. Bila je šest mjeseci trudna. To nije kao mali pobačaj na početku – morate fizički roditi mrtvo dijete, sami, dok je vaš suprug u stranoj zemlji. Proći kroz to sam nije lako", poručio je.

"Kad mi je rekla da ne može doći, znao sam da postoji problem"

"Nisam mogao biti uz nju u tom trenutku. A to mi je teško. S tom sam ženom duže nego što nisam bio s njom, tako da je teško što nisam mogao biti uz nju u to vrijeme. Kad mi je rekla da ne može doći, znao sam da postoji problem. Obično dolazi tijekom tjedna borbe, ali rekla je da ima visoki krvni tlak. Znao sam da neće doći u petak, a šef saudijskog boksa Turki Alalshikh ponudio nam je privatni avion kako bi se zaobišao problem visokog krvnog tlaka i rekao da će s njom dovesti doktora", prisjetio se Fury.

"Rekla je da ne može doći, a ja sam je pitao što nije u redu i zamolio je da mi kaže, ali nije htjela. Tako da sam znao, znao sam da postoji problem. Rekao sam bratu: 'Izgubila je bebu.' Nikad mi nije rekla da je izgubila bebu, ali ja sam znao. Kad sam se vratio, dobio sam neizbježnu potvrdu da je beba otišla, ali ona je to zadržala za sebe. Ali to nije izgovor – nikako", kazao je boksač.

"Kad sam u ringu, ništa nije važno"

"Ja sam čovjek časti i radim ono što moram kad sam u ringu. Ne razmišljam o takvim stvarima tijekom borbe. Ništa izvan ringa nije važno, nema emocija; o svemu tome razmišljate nakon borbe. Hoćemo li imati još djece? Ne znam je li se oporavila od toga. To je bilo prije samo nekoliko mjeseci i treba puno vremena za oporavak", zaključio je.

Fury će se ponovo boriti s Usikom u revanšu koji će se održati 21. prosinca u Saudijskoj Arabiji, u pokušaju da ponovo osvoji svoj naslov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.