Nizozemska se ipak natječe na Eurosongu 2025. Joost Klein odbio biti predstavnik

Foto: EPA

Nizozemska će se pridružiti Euroviziji iduće godine unatoč diskvalifikaciji ovogodišnjeg nizozemskog kandidata i miljenika obožavatelja Joosta Kleina, koji je odbio ponudu za sudjelovanje 2025., priopćila je kasno u srijedu nizozemska televizijska kuća AVROTROS. "Joostu Kleinu ponuđena je prilika da ponovo sudjeluje. Ali na kraju je odlučio odbiti ovu ponudu", rekla je televizijska kuća.

Švedski tužitelji odustali od istrage

AVROTROS je ranije izrazio sumnju u pogledu sudjelovanja na Euroviziji sljedeće godine pošto je Klein diskvalificiran s događaja koji je održan u Švedskoj, nakon pritužbe jedne članice ekipe.

Švedski tužitelji odustali su od istrage u kolovozu, navodeći različite percepcije o Kleinovim pokretima ruke. Nizozemska je odlučila natjecati se sljedeće godine budući da su organizatori, Europska radiodifuzna unija (EBU), zajamčili da će provesti strukturne promjene, priopćio je AVROTROS.

Eurosong ide u Basel

Podsjetimo, za domaćina 69. Eurosonga odabran je Basel. Osim grada domaćina, određeni su datumi održavanja Eurosonga 2025. Finale će biti 17. svibnja, a polufinala 13. i 15. svibnja.

Eurosong je u Švicarsku donio Nemo, koji je s pjesmom The Code pobijedio na ovogodišnjem Eurosongu u Švedskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.