Stručnjak za veze: Ovi TikTok trendovi vam vjerojatno uništavaju ljubavni život

Screenshot: TikTok

TikTok je tijekom godina iznjedrio niz trendova u spojevima. Jesper Jensen, stručnjak za veze sa stranice Experts En Amour, sugerirao je da ti trendovi mogu imati negativan efekt na veze. 

"Trendovi vezani za spojeve mogu istaknuti aspekte našeg ponašanja, ali ne bi trebali definirati ili diktirati način na koji upravljamo vezama. Ključno je slušati svoje instinkte, a ne hirove društvenih mreža", rekao je Jensen.

Stoga donosimo šest trendova koji su u posljednje vrijeme bili iznimno popularni na TikToku.

Test guljenja naranče 

Test guljenja naranče, tvrde tiktokeri, puno otkriva o vašem partneru i stanju vaše veze. Sastoji se od toga da korisnici TikToka svom partneru donesu naranču da vide hoće li je oguliti. To navodno otkriva kako se partner odnosi prema vama i vašoj vezi. 

"Iako je razumljivo kako vaš partner izražava naklonost, takvi testovi su previše pojednostavljeni. Odnosi se ne definiraju djelima poput guljenja voća, već dubljom povezanošću, povjerenjem i emocionalnim angažmanom", objasnio je Jensen.

@neanotmia

Feelings

♬ Healing - Soft boy

Ultimativni test dečka

Još jedan popularan trend obećava procjenu koliko je dečko pažljiv na temelju niza pitanja koja mu postavljate. Jensen sugerira da ovaj trend previše pojednostavljuje odnose oslanjajući se na stereotipe.

"Ovi kvizovi mogu biti zabavni, ali ne nude smislene uvide u dubinu veze. Pravo razumijevanje dolazi iz komunikacije i emocionalne intimnosti, a ne prolaženja kviza na društvenim mrežama", upozorava Jensen.

@_mollymarsh_ @zachnoble97 eventually got the hang of it😝 #boyfriendtest ♬ original sound - MOLLY MARSH

Testiranje u vezama

TikTok je također potaknuo trend testiranja vašeg partnera kroz teoretske situacije. Jensen upozorava da to može stvoriti nepotrebnu napetost. "Umjesto toga usredotočite se na prirodni razvoj povjerenja i međusobnog razumijevanja u vezi", savjetuje.

@bradandmill Asking my ‘well trained boyfriend’ questions that will start an argument 🤣 #questionsforboyfriend #couplesquiz #couplesquestions #welltrainedboyfriend #funnyboyfriend #coupleschallenge ♬ original sound - Brad and Mill

Teorija nevidljivih veza

Trend se odnosi na ideju da su svi parovi sudbonosno povezani i da im se isprepliću putevi prije nego što se uopće sretnu. Iako je teorija romantična, Jensen predlaže oprez. 

"Vjerovanje u sudbinu može nas natjerati da previdimo ozbiljne probleme u vezama. Važno je ostati praktičan i ne dopustiti da hirovite ideje pomute našu prosudbu o osobama", kaže.

@hannahnrath invisible string theory for our whole lives (‘: #engaged #highschoolsweethearts #invisiblestring #2024bride #wedding ♬ Beabadoobee Glue Song with Clairo - Beabadoobee

Dating Wrapped

Trend je to koji podrazumijeva objavljivanje sažetka svog ljubavnog života na društvenim mrežama, istovremeno tražeći mišljenja uglavnom nepoznatih ljudi. Jensen ističe da, iako razmišljanje o tome može biti korisno, pretjerano dijeljenje može dovesti do odluke temeljene na javnom odobravanju, a ne osobnom osjećaju.

"Naši izbori u vezi trebali bi biti vođeni našim vlastitim potrebama i srećom, a ne mišljenjima drugih", kaže on.

@imtaramichelle

welcome to tara’s dating wrapped 2023… see u next year 🫶🏼

♬ original sound - Tara Michelle

Spojevi sa sobom

Proširio se i trend koji predlaže ljudima da sami odu na spoj kako bi poradili na odnosu sa sobom.

"Odvajanje vremena za uživanje u vlastitom društvu nekima je korisno, ali nije za svakoga. Ključno je znati odgovara li to vašoj osobnosti, jeste li više introvertirani ili ekstrovertirani", savjetuje Jensen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.