Pet malih stvari koje djeci puno znače, prema psihologinji

Foto: Pexels

Svi roditelji žele da njihova djeca budu sretna, a povezivanje s njima ključan je dio tog procesa. Srećom, postoje određene prakse koje mogu pomoći u odgoju sretne djece. Dakle, uspostavljanje snažnih veza s djecom, kroz kvalitetno zajedničko vrijeme i razumijevanje njihovih potreba, može značajno doprinijeti njihovom emocionalnom blagostanju. Stoga je psihologinja, edukatorica za odgoj i mama, Jaimie Bloch, u nedavnoj objavi na Instagramu, izdvojila pet malih stvari koje djeci puno znače.

Evo što Bloch preporučuje.

  1. Podijelite svoje omiljene uspomene: "S djecom podijelite svoje najdraže uspomene i dopustite im da osjete čaroliju i toplinu koju doživljavate s njima", savjetuje psihologinja.
  2. Stvarajte posebne rituale ili tradicije: Neki od primjera su čitanje knjiga prije spavanja, plesanje u dnevnoj sobi uz omiljenu glazbu ili jutarnje šetnje vikendom.
  3. Provođenje vremena zajedno, jedan na jedan: pronađite vrijeme za posebne trenutke s djecom nasamo i dopustite im da biraju aktivnosti.
  4. Suzdržite se od preplavljivanja djece pitanjima: Ovo se posebno odnosi na situacije kada se vrate kući nakon dugog dana u školi. "Dopustite im da se opuste, napune energijom i osvježe prije nego što počnete razgovarati", ističe Bloch.
  5. Dopustite djeci da čuju da ih volite: Pohvalite svoju djecu u razgovoru s nekim kada su ona u blizini i mogu čuti vaše riječi.

"U užurbanosti svakodnevnog života lako je pomisliti da su velike geste i značajni trenuci glavni načini za njegovanje odnosa i povezivanje s djecom. Međutim, često su to upravo male, svakodnevne radnje koje imaju najveću važnost", zaključuje Bloch.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.