Samsung će do kraja godine početi naplaćivati AI usluge?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČITAJUĆI napomene Samsunga vezane uz lansiranje Samsung Galaxyja S24 FE, Samsung Galaxyja Tab S10 Plus ili Samsung Galaxyja S10 Ultra, moguće je primijetiti fusnotu koja upućuje na to da će u budućnosti neke značajke Galaxy AI-ja zahtijevati plaćanje. Prema fusnoti, to bi se moglo dogoditi krajem 2025.

Naprednije značajke često se naplaćuju

Nije ovo nikakva novost. Ovakva je napomena postojala i kad je lansiran Samsung Galaxy S24 početkom ove godine. Ono što sad svakako znamo je da Samsung namjerava uvesti nove plaćene AI značajke. Samsung zasad nije dao nikakve informacije o mogućoj cijeni, ali je službeno izjavio da su nove Galaxy AI značajke u pripremi.

Inače, ne bi bilo neobično da Samsung počne naplaćivati neke AI usluge. Ovakve opcije već imaju OpenAI (tvorac ChatGPT-a) i Google, koji nude naprednije značajke i snažnije AI modele uz naknadu. Iako je zasad također besplatan, nagađa se da će i naprednije značajke Apple Intelligencea biti dostupne uz plaćanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.