Nike se suočava s najvećim padom prodaje od pandemije

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

INVESTITORI i analitičari očekuju da će Nike smanjiti godišnje prognoze u utorak, kad objavi rezultate za protekli kvartal, prvi otkako je tvrtka ovog mjeseca imenovala novog izvršnog direktora. Elliott Hill, koji je u Nikeu radio 32 godine prije nego što je otišao u mirovinu 2020., preuzima funkciju izvršnog direktora 14. listopada.

Najveći pad u posljednje četiri godine

"Ovo će vjerojatno biti kvartal u kojem će pokušati iznijeti sve loše vijesti kako bi kasnije mogli krenuti ispočetka", rekao je Jay Woods iz Freedom Capital Marketsa. Woods očekuje da će investitori dati Hillu određeno vrijeme da se prilagodi na novu ulogu, ali se pita hoće li on uspjeti oživjeti Nike, prenosi Reuters.

Nike će godišnje prognoze smanjiti zbog pada prodaje od 10% u prvom kvartalu, što je najveći pad u razdoblju od četiri godine. Osim toga, manji i inovativni brendovi Hoka i On privlače sve više potrošača, zbog čega Nike gubi udio na tržištu. Iako je lansirao nove modele tenisica, oni nisu postigli očekivani uspjeh.

"Ne vjerujem da će druga polovica godine biti dobra za Nike, barem ne dok ne vidimo liniju proizvoda za 2025.", izjavila je Jessica Ramirez, analitičarka u Jane Hali & Associates.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.