Legenda: Rudića treba staviti uz Bolta i Phelpsa

RATKO RUDIĆ ima sve. Čak i uvjerljivo najbolju fotografiju s Olimpijskih igara. U nedjelju je postao prvi trener koji je osvojio tri zlatne olimpijske medalje s tri različite reprezentacije. Ratko Rudić najuspješniji je vaterpolski trener svih vremena, s blizu 40 velikih medalja. Londonsko zlato njegova je četvrta najvrjednija kolajna (!), a tri je puta bio i svjetski prvak.

Znate li što su nakon poraza u finalu od Hrvatske napisali Talijani?

"Rudića treba staviti uz bok Michaela Phelpsa i Usaina Bolta, ako se govori o analizi Igara u Londonu", piše Corriere della Sera.

Na Olimpijskim igrama s Hrvatskom je Rudić osvojio zlato, nakon što već ima tri komada, napomenuli su Talijani.

> Potopili Talijane za povijesni uspjeh: Hrvatski vaterpolisti osvojili zlato!

Rudić je 1984. i 1988. otišao do kraja s Jugoslavijom, u Barceloni 1992. s Italijom, a 20 godina kasnije sa svojom domovinom.

"Ovo je zaista kruna moje karijere, osvojio sam s Hrvatskom i Svjetsko prvenstvo i Europsko prvenstvo, a sada i Olimpijske igre. Napravili smo ono što je uspjelo malo kojoj reprezentaciji. Nisam ovaj projekt radio da bi ja dobio četvrtu zlatnu medalju, nego da mi osvojimo zlatnu medalju, za reprezentaciju za Hrvatsku. Ovo je povijesna medalja za Hrvatsku. Prvi put da je Hrvatska od osamostaljenja osvojila olimpijsko zlato u vaterpolu'', ponosno je naglasio poslije pobjede nad Italijom.

"Kao skupina entuzijasta došli smo do ovog rezultata"


"Ne pamtim da je jedna reprezentacija s ovakvom dominacijom u svakoj utakmici osvojila zlato. Drago mi je zbog ovih mladića jer su uložili ogroman trud. Hvala svim mojim suradnicima koji su nam pružili veliku pomoć. Kao skupina velikih entuzijasta smo došli do ovog rezultata", kazao je izbornik Barakuda, s kojima je u Pekingu osvojio tek šesto mjesto:

"I tada smo imali jednu dobru reprezentaciju, ali dogodio se psihološki propust, za kojeg sam ja bio kriv. Ovo mi je jedna osobna satisfakcija, jer kad smo počeli raditi bilo je dosta poteškoća", zaključio je.

Vaterpolisti su u Londonu imali dosljednog trenera, na visini zadatka. Samo tako može se do najviše stepenice. Uoči utakmice, poručili su: Mi ne gubimo finala. To je stav za medalju.

A kada Ratko Rudić kaže da mu je ovo kruna karijere, onda je sve jasno. Bravo Hrvatska, bravo Rudiću!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.