Milanović olimpijcima obećao "pristojnu budućnost": "Ovo su rezultati truda i zalaganja, svaka čast!"

HRVATSKI olimpijci vratili su se iz Londona sa šest medalja, od čega su tri bile zlatne, jedna srebrna i dvije brončane. Nakon slijetanja na Pleso, sportaši su pozdravili prve navijače i uputili se prijem kod premijera Zorana Milanovića.

"To su rezultati rada, truda i zalaganja. Svaka čast! To sam jučer ponavljao 20 puta s vaterpolistima. Kao sportaš-amater, trenutno predsjednik Vlade, ali sportaš-amater cijeli život znam koliko je to teško i naporno. Konkretno vi, koji ovdje stojite kao pobjednici, kao osvajači medalja, predstavljate sportove u kojima se teško radi i u kojima se ne dolazi baš do velikih novaca", rekao je hrvatski premijer Zoran Milanović i dodao:

"Što se tiče naknada za sportaša, one su zaslužene, one će biti malo više nego simbolične, osiguravat će ljudima koji su osvojile olimpijske medalje jednu pristojnu budućnost, koristit će ih diskrecijskim pravom oni koji žele, oni kojima trebaju. Oni kojima ne trebaju sami će ocijeniti koliko je u redu da ih koriste, ali im to nitko neće priječiti jer ovo je zarađeno".

"Imam zapravo neizmjernu sreću i privilegiju da sam ministar u danima kada su naši olimpijci ostvarili najveći povijesni uspjeh od samostalne Hrvatske i osvojili šest medalja od čega tri zlatne. Drage olimpijke i olimpijci, ja vam se u svoje osobno ime, u ime Ministarstva i cijele Vlade zahvaljujem na tome. Kada ste odlazili poželio sam da donesete malo radosti - donijeli ste puno radosti i hvala vam na tome", rekao je ministar Željko Jovanović.

"Svi smo ponosni na nositelje medalja i želim vam još puno sportskih uspjeha. Posebne čestitke svim onima koji se ne vide možda u prvom trenutku. Našim trenerima, fizioterapeutima i svima onima koji su s vama dijelili vaše supjehe. Želim vam još puno sreće u sportskom i svakodnevnom životu", rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša nositeljima olimpijskih medalja.

"Veliko je zadovoljstvo vratiti se u Hrvatsku s ovolikim brojem odličja. Sedma smo zemlja na svijetu u odnosu na broj stanovnika po osvojenim odličjima, a ukupno 11. u Europi. Dokazujemo da smo sposobni, da ste sposobni i da možete", rekao je Mateša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.