Talijani preživjeli Manaus: "Uvjeti su bili ekstremni, sramota je što nas FIFA nije poslušala"

Foto: Hina

U SUSRETU 1. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu Italija je u Manausu na stadionu Arena Amazonia svladala Englesku sa 2:1 (1:1).
 
Strijelci za Italiju bili su Claudio Marchisio (35) i Mario Balotelli (50), a za Englesku je pogodio Daniel Sturridge (37).
 
Ovom pobjedom Italija se pridružila Kostariki na tri boda na čelu ljestvice, dok je Engleska ostala bez bodova kao i Urugvaj.
 
Nakon pobjede talijanski izbornik Cesare Prandeli je rekao:
 
"Naravno da sam sretan zbog pobjede, bila je ovo teška utakmica protiv Engleske koja je jako dobra momčad. Uspjeli smo zagospodariti sredinom terena, a Balotellijev gol je proizašao iz momčadske, a ne individualne akcije".
 
"Želio bih čestitati mojim igračima na naporu koji su uložili da stignu do trijumfa po izuzetno teškom vremenu. Baloteli je dao sve od sebe, odigrao je odličan meč, kao uostalom i cijeli tim", rekao je Prandeli i dodao:
 
"Sramota je da nismo mogli zadržati visok nivo igre zbog uvjeta u kojima se igralo. Velika je sramota što FIFA nije poslušala naše apele da se utakmice prekidaju kako bi se igrači osvježili".
 
Gerrard: Ništa nije gotovo
 
Razočaran je bio engleski izbornik Roy Hodgson:
 
"Igrači su dali sve od sebe. Sada moramo podići glave i pripremiti se za sljedeću utakmicu".
 
Strijelac pobjedničkog pogotka za Italiju Mario Balotelli i najbolji igrač utakmice osvrnuo se i na utakmicu, ali i na uvjete u džungli Manausa:
 
"Sretan sam zbog svog prvog gola na Svjetskom prvenstvu, to je fantastično, a posvećujem ga obitelji. Uvjeti za igru su bili ekstremni, ali takvo je podneblje. Moramo ići postupno, utakmicu po utakmicu".
 
Engleski kapetan Steven Gerrard je bio kratak:
 
"Italija je odlična momčad, a mi nismo mogli pratiti njihov ritam. Pokušavali smo ih stisnuti, ali nismo uspjeli. Dali smo sve od sebe, ne možemo nikoga posebno kritizirati za ovaj poraz. Ništa nije gotovo". 
 
Golovi             1     2
Udarci            18   12
U okvir            8     5
Korneri           9     2
Zaleđa            1     7
Prekršaji         8     12
Žuti kartoni      1     0
Crveni kartoni  0     0
Posjed lopte     47   53
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.