Real Madrid TV: Igrači Atletica zahvaljuju svojoj bagri mentalno prljavih

Foto: Profimedia

ATLETICO i Real Madrid su u kaotičnom derbiju 8. kola La Lige odigrali 1:1 nakon što je utakmica bila prekinuta na 15-ak minuta. Real je poveo u 65. minuti golom Edera Militaa, a gol je posebno burno proslavio Realov golman Thibaut Courtois, i to tako da je provocirao navijače velikog rivala. Gestikulirao je prema domaćim navijačima i izazivao ih. Oni najžešći na to su ga počeli gađati upaljačima, bocama i sendvičima, nakon čega je sudac prekinuo susret.

Courtois je nakon Realovog gola provocirao navijače Atletica. Ali oni su prije toga skandirali "Courtois, umri"

Video: Arena Sport

Courtois, koji je u karijeri 154 puta branio za Atletico, smijao se navijačima Atletica na sve ovo, gestikulirao im i vikao: "Još! Još!" U priču se ubrzo uključio i Diego Simeone, koji je s još nekoliko Atleticovih igrača otišao do tribine s najžešćim navijačima i jedva ih smirio.

Da im to nije uspjelo, sudac bi definitivno prekinuo utakmicu, koja bi bila registrirana pobjedom Reala. No, kasnije su španjolski mediji objavili da je Courtoisovom provociranju navijača Reala prethodilo to što su oni suparničkom golmanu skandirali: "Courtois, umri!"

Real Madrid TV: Mentalna prljavština i životna frustracija navijača Atletica

Službeni televizijski kanal Reala oštro se oborio na navijače Atletica zbog njihovog morbidnog skandiranja golmanu prvaka Španjolske i Europe: "Ultrasi Atletica su mentalno prljavi i frustrirani. Nevjerojatno je da se tim ljudima, njihovom zlu i mržnji, dopušta boravak na stadionu." Kritiziraju igrače Atletica jer su nakon utakmice otišli zahvaliti takvim navijačima:

"To je bila tužna scena i nikako ne pomaže zaustavljanju ove bagre na stadionu Atletica. Nevjerojatno je da im se dopušta ulazak na stadion i boravak tamo dok nose maske preko cijelog lica. Svaki put kada Real igra događaju se stvari zbog kojih La Liga svakog dana postaje sve nepodnošljivija. Jedini način da se iskorijeni ovo ponašanje i nasilje na tribinama je poduzimanje drastičnih mjera."

Španjolski mediji: Navijač Atletica koji je gađao Courtoisa upaljačem imao je nož

Velikoj mržnji između navijača Atletica i Realovog golmana, o kojoj svjedoči i to da je kod jednog navijača Atletica koji je gađao golmana rivala pronađen nož, prethodila je ništa manja ljubav. Naime, Courtois se proslavio kao golman Atletica. Tamo je došao na posudbu 2011. iz Chelseaja, odmah nakon što su Englezi kupili belgijskog tinejdžera.

Velikoj mržnji prethodila je ništa manja ljubav

Courtois je briljirao tri godine kao golman Atletica. Osvojio je La Ligu, Kup kralja i Europa ligu te došao nadomak Lige prvaka, koju je izgubio od Reala. U svim tim uspjesima Atletica bio je ključni čovjek. Koliko je bio važan, svjedoči i to što je dobio počasnu ploču ispred novog stadiona kluba.

Navijačima Atletica posebno je bilo drago što je prilikom proslava trofeja skandirao protiv Reala i rugao mu se. Zato su, dakako, njegov transfer u Real prije šest godina doživjeli kao izdaju te od tada ratuju s Belgijancem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.