As: Kuluševski ide Modrićevim putem

Foto: EPA

ŠVEDSKI nogometaš makedonskog porijekla Dejan Kuluševski (24) u Tottenhamu kod trenera Angea Postecoglua doživljava redefiniciju svoje pozicije i stila igre ove sezone. Postecoglu ga je počeo povlačiti više u sredinu, iako je dosad igrao uglavnom kao ofenzivni veznjak ili na krilu. Španjolski As usporedio je tu promjenu s putom Luke Modrića.

Hrvatski je veznjak također u ranijoj fazi karijere igrao ofenzivnije nego danas, kad je povučeniji i bliže sredini terena nego napadu. Kuluševski je bio sjajan u prošloj utakmici Tottenhama, pobjedi na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda 0:3. Stvorio je sa svoje nove pozicije čak devet šansi za svoje suigrače, igrajući uz Jamesa Maddisona i Rodriga Bentancura. 

Grafika: Sofascore

"Ovo je moja pozicija. Poboljšao sam se jer znam da sad mogu dobro odigrati u obrani. Prije to nisam mogao. Rastem kao igrač i trenutno sam najbolji u sredini. Mogu zabijati golove ili davati dobre lopte suigračima", rekao je Šveđanin nakon tog susreta.

Potpisao bi da ostvari samo pola Modrićeve karijere

"Dok je bio u ulozi napadača, Kuluševskom je trebala brzina i promjena smjera. On to jednostavno nema i morao je te njegove mane sakriti trener Tottenhama. Podsjeća to sve na tranziciju još jednog velikog playmakera Luke Modrića.

Prije nego što je došao Gareth Bale, bilo je normalno da Modrić u Tottenhamu igra na lijevom krilu. Ali on je po svojoj igri, kao i Kuluševski bolji u sredini. Šveđanin bi sad potpisao da ima karijeru upola dobru kao Realova desetka", zaključuje se u Asovom tekstu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.