Šok za Belgiju. Lukaku i De Bruyne odbili igrati za reprezentaciju

Foto: Profimedia

BELGIJSKI mediji pišu o velikom šoku u reprezentaciji. Iako su dobili pozive za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Italije i Francuske, dvije najveće zvijezde su taj poziv odbile. Riječ je o Romelu Lukakuu, najboljem strijelcu u povijesti reprezentacije, i Kevinu de Bruyneu.

Lukaku nije bio u sastavu ni za prošli ciklus, kada je od saveza tražio osobno vrijeme da riješi transfer u Napoli. De Bruyne je prije dva tjedna zadobio lakšu ozljedu pa to stoji kao službeni razlog njegovog odbijanja, ali sve više tamošnjih medija piše kako se spremaju nova umirovljenja iz zlatne generacije belgijskog nogometa. Podsjetimo, to su već napravili Eden Hazard (33), Jan Vertonghen (37) i Thibaut Courtois (32).

Izbornik je razlog?

Razlog otkazivanja leži u nezadovoljstvu izbornikom, piše jedan dio medija, dok drugi ističe kako je izbornik u kontaktu sa spomenutom dvojicom igrača i postoji optimizam da će se vratiti u reprezentaciju.

Nakon poraza od Francuske prošlog mjeseca, kapetan Belgije de Bruyne je bio bijesan. Ofenzivni veznjak, koji za Belgiju ima 107 nastupa i 30 golova, nekoliko je puta direktoru reprezentacije Franku Vercauterenu rekao da će odmah otići iz reprezentacije, prenio je tada belgijski portal HLN.

De Bruyne je bio izrazito nezadovoljan svojim suigračima. Izrazio je to nezadovoljstvo i nakon utakmice, kad je morao dati izjavu za belgijske medije. "Francuska je bila bolja, nema se tu što puno pričati", rekao je vidno frustrirani De Bruyne pa nastavio:

"Igrali smo sa šestoricom u obrani. Nije bilo povezanosti među linijama. Morali smo bolje odigrati u drugom poluvremenu. Bili smo u zaostatku. Neki igrači nisu napravili ono što je njihov posao. Rekao sam u svlačionici što moramo popraviti. Igramo na najvišoj razini.

Ako ne možeš igrati protiv najboljih, onda nisi dovoljno dobar. Moraš dati sve od sebe na terenu, a to neki u našoj momčadi ne daju. Mogu ja prihvatiti da mi nismo toliko dobri kao Francuzi. Ali ove ostale stvari su neprihvatljive. Neću sad plakati. Imam 33 godine i ne radim to više", rekao je De Bruyne.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.