Bivši golman Hajduka iz Izraela za Index: Rakete su samo show. Kod nas je sve u redu

Foto: EPA/Privatna arhiva

RAT na Bliskom istoku eskalirao je. Svakodnevno stižu vijesti o sukobima Izraelaca i Iranaca. Vojska Irana ispalila je u zadnjem velikom napadu oko 200 raketa na Izrael. Napad je rezultirao ljudskim žrtvama, a rakete su i ozbiljno oštetile zgrade, aerodrome i ostalu infrastrukturu izraelskih gradova. Sukob se nastavlja, a Iranci i dalje prijete razaranjem jer je Izrael uzvratio udarac.

U Izraelu je nakon sportske karijere nastavio živjeti i bivši hrvatski golman Kale Drechsler (50). U Hrvatskoj je poznatiji pod imenom Tvrtko Kale, branio je za Dinamo, Hajduk i Zadar, a postao je legenda izraelske nogometne lige igrajući za Maccabi Tel Aviv, Hapoel Haifu, Beitar Jeruzalem, Hapoel Petah Tikvu i Maccabi Ironi Kiryat Gat.

"Moramo misliti što ćemo ostaviti svojoj djeci"

Navijači Hajduka pamte ga kao prvog golmana momčadi koja je osvojila zadnji naslov prvaka Hrvatske sad već davne 2005. godine. Bio je i s Beitarom iz Jeruzalema prvak Izraela 2008. godine. Kale sad s obitelji živi u okolici Tel Aviva. Kako kaže, situacija nije tako dramatična.

"Sve je u redu. Normalno nastavljamo sa životima, iako su rakete za show. Nekome je očigledno zabavno, ali dobro, i ta zabava će proći. Moramo razmišljati što ćemo ostaviti našoj djeci. Ne može se više živjeti da vam netko baca svake 2-3 godine rakete. To mora stati. Gradimo nešto normalno i za budućnost, a da bi se to dogodilo, moramo se pobrinuti za sigurnost življenja i postojanja", kaže nam Drechsler.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.