Tko je Dinamov 16-godišnjak koji je srušio Monaco? Već je igrao sa seniorima

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NAKON poraza protiv Bayerna u prvom kolu juniori Dinama su u drugom kolu UEFA-ine Lige prvaka mladih na stadionu u Zaprešiću zasluženo slavili rezultatom 1:0 protiv svojih vršnjaka iz Monaca. Gol odluke zabio je Patrik Horvat, koji je ušao s klupe u drugom dijelu, u 63. minuti. Dinamo je većinu utakmice dominirao i mogao je pobijediti i uvjerljivijim rezultatom.

Monaco je nešto žustrije ušao u utakmicu i na samom početku izgledao je kao raspoloženija ekipa, ali izabranici Ivice Banovića uskoro su se stabilizirali. U 17. minuti Dinamov bek Niko Šepić je izborio penal, koji je i sam izveo, ali njegov udarac po sredini gola bez većih problema obranio je Jules Stawiecki.

Horvat je ušao s klupe na početku poluvremena i zabio u 63. minuti. Bila je to odlična napadačka tranzicija i brza kontra Dinama. Tomas Baković je na kraju proigrao Horvata, koji kao džoker s klupe hladnokrvno pogađa. 

Zabio gol za prvu ekipu u pripremnoj utakmici

Horvat je 16-godišnji lijevi krilni napadač, visok je 179 centimetara i kao dešnjak najčešće igra u ulozi invertiranog krila. Iako je po uzrastu kadet, ove sezone igra za juniore. Odigrao je već sedam utakmica u domaćem prvenstvu te zabio jedan pogodak, a u četiri navrata ušao je kao zamjena.

Bivši trener prve ekipe Sergej Jakirović vodio ga je na ljetne pripreme sa seniorima, a Horvat je u pripremnoj utakmici protiv CSKA Sofije zabio i asistirao u visokoj pobjedi rezultatom 6:2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.