Bjelica: Salzburg je favorit, ali ne zato što mu ekipa vrijedi više od Dinamove

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

DINAMO u srijedi od 21 sat igra utakmicu trećeg kola Lige prvaka. Protivnik će mu biti RB Salzburg, klub koji također zasad nema pobjedu u ovoj sezoni elitnog klupskog natjecanja. Ne da nema pobjedu, Salzburg nema ni postignut pogodak. Gubio je 3:0 od praške Sparte i 4:0 od francuskog Bresta.

Hrvatski prvak je ipak imao nešto bolji ulazak u natjecanje. Nakon debakla u prvom kolu i poraza od 9:2 protiv Bayerna na Allianz Areni, Dinamo je u drugom kolu odigrao 2:2 s Monacom na Maksimiru i došao do prvog boda. Protiv Salzburga momčad Nenada Bjelice vidi veliku šansu za dolazak do prve pobjede.

Smatra da je Istra zaslužila bod protiv Dinama

Bjelica je uoči utakmice dao intervju za austrijski Kronen Zeitung. Osim što je najavio utakmicu, osvrnuo se i na neke druge teme. Austrijski novinari su predbacili da generalna proba protiv Istre 1961 nije prošla dobro. Podsjetimo, Dinamo je remizirao 2:2 s Istrom.

"Istina, nije bilo dobro. U karijeri sam dosad pobijedio u svih sedam utakmica protiv Istre prije ove, a u subotu smo remizirali. Ipak, neriješeno je bio i zaslužen rezultat", rekao je Bjelica koji od povratka na klupu Dinama ima dvije pobjede i dva remija u svim natjecanjima.

Objasnio je zašto je Salzburg favorit

Nakon toga su novinari tražili Bjelicu da usporedi ovaj Salzburg i onaj od prije nekoliko godina, koji je harao Austrijom, a imao je i velikih pobjeda nad Dinamom. Bjelica je imao riječi hvale za austrijski klub.

"Još uvijek Salzburg ima ekipu punu talenta, igraju jako brzo, kao i uvijek. U prošlim su sezonama imali dva ili tri iskusnija igrača u ekipi, a sada im je teže, ali to će se stabilizirati jer je kvaliteta prisutna", rekao je Bjelica pa komentirao tvrdnju novinara da je Salzburg favorit jer njegova momčad vrijedi 202 milijuna eura, a Dinamova 73 milijuna eura:

"Salzburg nije favorit zbog toga. Oni su favoriti jer imaju puno više iskustva u Europi. U zadnjih šest godina Dinamo je tri puta bio u Ligi prvaka, dok je Salzburg stalni sudionik, to su stvari koje često rade presudnu razliku."

Istaknuli su austrijski novinari i da Bjelica nema dobre uspomene na utakmice protiv Salzburga. Kao trener je momčad protiv Salzburga vodio sedam puta i izgubio šest puta uz gol-razliku 6:24. "To me jako ljuti, nije dobra statistika. Ali za sve postoji prvi put", rekao je trener Dinama.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.