Hajduk želi zaraditi na igraču koji ima sezonu za zaborav

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

HAJDUK i Lokomotiva u subotu u 16 sati na Poljudu igraju utakmicu 11. kola SuperSport HNL-a. Trener Splićana Gennaro Gattuso, u odnosu na susret sa Slaven Belupom u kojem su slavili 0:2, imat će jednu opciju više u slaganju kadra. Nakon što je imao problema s preponom, treninzima se vratio Niko Sigur (21), piše Dalmatinski portal.

Kanadski reprezentativac, koji može igrati na desnome boku i u sredini veznoga reda, konkurirat će za utakmicu s Lokomotivom. No, uzevši u obzir da je ove sezone odigrao svega 207 minuta u osam utakmica te činjenicu da se tek vratio nakon ozljede, teško ga je očekivati od prve minute.

Sigur je prošle sezone bio prvotimac kod bivšeg trenera Mislava Karoglana i njegovog privremenog nasljednika Jure Ivankovića. Bio je odigrao 39 utakmica, uz jedan gol i jednu asistenciju. U ljetnom prijelaznom roku, uz Rokasa Pukštasa, spominjao se kao igrač na kojem Hajduk želi zaraditi, ali zasad je ostao u splitskom klubu s kojim ima ugovor do 2028. godine.

Transfermarkt, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, procjenjuje ga na četiri milijuna eura. Time je na četvrtom mjestu po vrijednosti iza Pukštasa, procijenjenog na osam milijuna eura, te Marka Livaje (pet milijuna eura) i Stipe Biuka (četiri milijuna eura). Kako Livaja neće napustiti Hajduk, a Biuk je na posudbi, Sigur je igrač kojeg bi se moglo prodati u narednim godinama.

Grafika: Sofascore

Sigur je jednom bio prvotimac ove sezone

Ova sezona mu je zasad za zaborav. Nastupio je u svega osam utakmica (6 SHNL, 1 Kup, 1 kvalifikacije za KL) uz slabu minutažu, kojoj su kumovali problemi s ozljedama gležnja i zadnje lože. Zbog tih je problema propustio dvije utakmice s Torshavnom i jednu s Ružomberokom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, dok u SHNL-u nije bio u konkurenciji za Varaždin, Istru i Slaven.

Od prve minute krenuo je samo u 1/16 finala SuperSport Hrvatskog kupa, kada je u Grubišnom Polju u pobjedi protiv četvrtoligaša Bilogore (0:4) odigrao 73 minute na desnom boku. Gattuso na toj poziciji, umjesto Sigura, preferira Šimuna Hrgovića, inače lijevog beka, dok su u sredini nezamjenjivi Ivan Rakitić i Filip Krovinović.

Sigur odlučio igrati za Kanadu

Spomenimo da je Sigur ovoga ljeta odlučio prihvatiti poziv kanadske A reprezentacije nakon što je ranije bio član hrvatske U-21 reprezentacije, za koju je upisao devet nastupa. Izbornik seniorske Hrvatske bio mu je uputio pretpoziv, ali nije dočekao debi.

Sigur je igrao za Vancouver Whitecaps i Vaughan Azzurri u Kanadi te slovensko Radomlje. U splitski klub došao je 2022. i dosad je za njegovu prvu momčad upisao 55 nastupa, dva pogotka i jednu asistenciju. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.