Škotski nogometaš ima rak u četvrtom stadiju, ali nastavlja igrati i zabijati

Foto: THREAVE ROVERS FC

MLADI nogometaš škotskog trećeligaša Threave Roversa Charlie Watson (19) prošle je godine doznao da boluje od raka. Prvo mu je dijagnosticiran nodularni maligni melanom drugog stadija, a u međuvremenu je rak napredovao, dosegao je četvrtu fazu i proširio se na limfne čvorove, pluća i jetru.

Kako piše BBC, unatoč intenzivnom liječenju nije odustao od nogometa. U prvom kolu škotskog kupa protiv Vale of Leithena postigao je svoj šesti ovosezonski gol.

"Jednostavno sam tip osobe koja ide dalje"

"Ne sažalijevam sam sebe. Jednostavno sam tip osobe koja ide dalje. Imao sam madež na donjem dijelu trbuha i počeo je postajati sve veći i veći. Zamolio sam liječnika da ga ukloni. Nekoliko tjedana kasnije dobio sam telefonski poziv i rekli su mi da je madež vrsta raka kože. Bio je to šok. U mojim godinama jednostavno ne očekuješ čuti takve vijesti. Puno toga je prolazilo kroz glavu u jednom trenutku.

Dobivam dvostruki lijek, četiri doze svaka četiri tjedna, zatim šest tjedana stanke. Dobivam jedan lijek na dvije godine svake četiri godine. Zapravo sam imao sreće s nuspojavama. Imao sam samo preaktivnu štitnjaču. Samo sam umoran. Obično sam dan poslije malo letargičniji", rekao je Charlie.

Charliejev trener Danny Dunglinson mu se divi: "Užasno je kroz što on i njegova obitelj prolaze. Ima samo 19 godina, pa je to teško shvatiti. Kad ga vidite na terenu, ne možete vjerovati da proživljava ono što proživljava. Mislim da nije propustio ni jedan trening. Tijekom utakmica nijednom nije izgledao kao da nije na mjestu ili kao da se muči. Ako ništa drugo, izgleda kao da mu je sve bolje, što je zapanjujuće."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.