Bjelica: Prema Osijeku imam posebne emocije. One nisu baš pozitivne

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

DINAMO je sjajno započeo tjedan, pobjedom u Salzburgu protiv Red Bulla u Ligi prvaka. Prvak Hrvatske slavio je s 2:0, a golove su dali Sandro Kulenović i Bruno Petković. U nedjelju Dinamo očekuje jednako važna utakmica, kada od 16 sati igra protiv Osijeka na Maksimiru.

Plavi će tražiti pobjedu kojom bi zadržali korak za Hajdukom koji im na prvom mjestu bježi četiri boda i koji dan ranije igra kod kuće s Lokomotivom. Od Nenada Bjelice možemo očekivati da će zarotirati momčad kako bi zadržao svježinu, a trener Dinama je održao presicu uoči nastavka prvenstva.

Na početku intervjua upitan je o tome ima li posebnu emociju prema Osijeku, klub u kojem je postao igračka legenda, a kasnije ga je i vodio. Bjelica je poručio da ima posebnu emociju, ali je rezolutno dodao da nije baš pozitivna.

Bjeličin odnos s Osijekom rastao je i padao

Bjelica je jedna od najvećih igračkih legendi u povijesti Osijeka. Tamošnji navijači, a posebno Kohorta, zamjerili su mu što je postao trener Dinama 2017. godine. Tada su ga navijači Osijeka čak i precrtali na jednom muralu u gradu.

No, Bjelica se burno razišao s Dinamom 2020. godine i uskoro je preuzeo Osijek. Tada su mu navijači poručili kako će "stati iza njega, ali da počinje od nule". Bjelica je sjajno startao u klubu svoje mladosti, čak se i tukao za naslov s Dinamom, ali nije otišao u najboljim odnosima.

U kolovozu 2022. su krenuli loši rezultati, a posebno je zaboljelo ispadanje protiv Kizilžara u Europi. Tada je Kohorta izdala proglas u kojem su napisali da je njihov jedini fokus odlazak Nenada Bjelice.

Uskoro je i otišao, a navodno nije bio u najboljim odnosima s tamošnjom Upravom prilikom pregovora o otpremnini. Čak su i neki drugi bivši igrači, poput Jurice Vranješa, javno istupili i kritizirali njegov rad, a puno ljudi mu je zamjerilo dovođenje "svojih" igrača u svlačionicu koji su samo financijski opteretili klub.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.