VIDEO Dončić počeo slaviti, a suigrač mu još nije ni puknuo loptu. Pobjeda Dallasa

Foto: EPA

LUKA DONČIĆ zabio je 28 koševa, imao 10 skokova i osam asistencija, a Dallas Mavericksi slavili su pobjedu protiv San Antonio Spursa u svojoj prvoj utakmici nove NBA sezone. Završilo je 120:109. Dončić je predvodio Dallas po broju poena, uhvaćenih lopti i asistencija u večeri u kojoj je šutirao 4/11 za tri poena i 9/25 ukupno. Još slabiji postotak šuta imao je Kyrie Irving, koji je za 15 poena potrošio 17 lopti. Pogodio ih je šest.

Na lijep način publici u Dallasu predstavio se Klay Thompson u svojoj prvoj utakmici po odlasku iz Golden State Warriorsa čiji je član bio od 2011. Jedan od najboljih tricaša svih vremena i četverostruki NBA prvak utakmicu je završio s 22 poena i sedam skokova. 

VIDEO: Arena Sport

Pogodio je šest od 10 pokušaja za tricu, od kojih nekoliko na dodavanje Dončića, koji je počeo slaviti ubačaje i prije no što je Thompson ispustio loptu. S pogođenih šest trica postavio je rekord Dallasa po broju ubačenih dalekometnih pokušaja u debitantskoj utakmici.

VIDEO: Arena Sport

Prvu službenu utakmicu za novu momčad odigrao je i Chris Paul. Veteran kojem je ovo 20. NBA sezona novi je član Spursa koji od njega očekuju da iskustvom i asistencijama pomogne Victoru Wembanyami podići se na razinu više. Paul je dijelio asistencije (osam), no najbolji novak lige u prošloj sezoni nije imao napadački produktivnu večer. Gađao je tek 5/18 za učinak od 17 poena i devet skokova.

Najbolji napadački učinak u poraženoj momčadi imali su Julian Champagnie (sedam skokova) i Jeremy Sochan (šest skokova) koji su ubacili po 18 poena svaki.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.