Dalić: Nismo bili dobri. Kao da smo bili blokirani

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija pobijedila je na Maksimiru Škotsku 2:1 u trećem kolu Lige nacija. Igor Matanović i Andrej Kramarić zabili su za Hrvatsku, dok je Duje Ćaleta-Car zabio autogol. Momčad Zlatka Dalića primila je neregularan pogodak u 98. minuti, a poništio ga je VAR. Utakmicu je komentirao izbornik Dalić.

"Najvažnija su tri boda, dečkima čestitam i zahvaljujem navijačima. Nismo bili danas dobri, nisam presretan ovom utakmicom. Bilo je puno loših stvari. Puno smo štekali, igrali smo pod kočnicom. Na kraju smo utakmicu okrenuli i grčevito se branili. Tu moramo čuvati loptu i ne treba nam to. Sreća da smo dali gol brzo nakon što smo gubili. Matanoviću taj gol puno znači, ali i nama", rekao je Dalić.

"Loše smo stajali, lopta je išla sporo"

"Mi smo pripremali utakmicu, znali smo da je Andy Robertson opasan u napadu. Uspjeli smo ga zaustaviti u nekoliko situacija, a nekad i nismo. Perišiću je svejedno je li desno ili lijevo. Nedostaje mu još utakmica da uđe u pravu formu. Mario Pašalić je izvrsna osoba i izvrstan igrač. Nama je lopta išla sporo, ne zbog Marija.

Stoperi nam nisu ušli u igru nijednom kako treba. Zablokirali smo sami sebe. Rekao sam na poluvremenu - dečki, odblokirajte se. Nepotrebno smo se povukli na kraju i to me brine. Loše smo stajali. Srećom, bio je taj ofsajd.

Mi moramo visoko napasti, pustili smo protivniku da nam sije paniku. Hrvatska mora bolje. Pobijedili smo i sretan sam zbog tri boda. Na treninzima smo bili puno bolji nego danas. To je problem. Imamo dva dana da se pripremimo za Poljsku. Bit će nekih promjena u sastavu", rekao je Dalić za Novu TV.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.