Portugal pobijedio Poljsku. Evo zašto je to sjajna vijest za Hrvatsku

Foto: EPA

PORTUGAL je upisao treću pobjedu u tri utakmice u ovogodišnjem izdanju Lige nacija. Na gostovanju u Poljskoj pobijedio je 1:3. Bernardo Silva i Cristiano Ronaldo zabili su za Portugal, a Jan Bednarek zabio je autogol. Za Poljsku je pogodio Piotr Zielinski. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Pobjeda Portugala, odnosno poraz Poljske, sjajna je vijest za hrvatsku reprezentaciju. Hrvatska u sljedećoj utakmici igra protiv Poljske. Susret je na rasporedu u utorak u 20:45. Momčadi Zlatka Dalića ni remi u gostima ne bi bio loš jer bi njime održala prednost nad Poljskom od tri boda s boljim međusobnim omjerom. 

Što prva dva mjesta donose Hrvatskoj?

Dvije najbolje plasirane reprezentacije ostat će u A skupini Lige nacija. Četvrta momčad ispada u "drugu ligu", dok treća ide u razigravanje za ostanak. To nije bitno samo zbog rezultata u tom natjecanju nego je ključno i zbog ždrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Još nije službeno potvrđeno, ali po svemu sudeći, od 12 nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine bit će 8 onih koji su u četiri skupine elitne A kategorije Lige nacija zauzeli prve dvije pozicije. Hrvatska bi, dakle, u konkurenciji Portugala, Poljske i Škotske nakon šest utakmica skupine morala biti barem druga kako bi imala povlašten status prilikom ždrijeba za SP.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.