Modrić ima 39 godina. Ovo su njegove brojke u susretu protiv Škotske

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

HRVATSKA nogometna reprezentacija pobijedila je Škotsku na Maksimiru u trećem kolu Lige nacija. Gosti su poveli autogolom Duje Ćaleta-Cara, ali je Igor Matanović prvijencem vratio stvari na početak već u idućoj minuti. Za 2:1 zabio je Andrej Kramarić u 70. minuti.

Time je Hrvatska praktički izbacila Škotsku iz kalkulacija za prva dva mjesta jer bi otočka momčad za taj pothvat morala gotovo sigurno uzeti devet bodova iz preostale tri utakmice. Pojedinci su odigrali vrlo dobru utakmicu, ali prema mišljenju većine navijača, najbolji je bio Luka Modrić, neuništivi 39-godišnji kapetan kojem je ovo bio 181. nastup za reprezentaciju.

Zašto je ova utakmica posebna?

S takvom ocjenom se slaže i Sofascore, a Modrić je time postigao nešto što je uistinu raritetno. Naime, s ocjenom 8.7 je daleko najbolje ocijenjen igrač susreta. Idući na toj listi je Ivan Perišić s ocjenom od "samo" 7.5.

Grafika: Sofascore

Samo u iznimnim situacijama će ovako premoćno najbolji pojedinac susreta biti netko tko nije zabio gol ili makar asistirao, što ovu utakmicu Modrića čini posebnom. Treba napomenuti da je danas igrao bez oba svoja najdugovječnija partnera u sredini terena - Marcela Brozovića, koji se oprostio, i Matea Kovačića, koji iz privatnih razloga nije bio u kadru.

Modrić je predvodio hrvatske igrače po više kategorija u oba smjera. Oduzeo je najviše lopti (3), imao je najviše presječenih dodavanja (6), pokušanih i uspješnih driblinga (po četiri) i točnih dugih lopti (6).

Koliki je posao u obrani odradio, pokazuje i činjenica da je poslije Duje Ćaleta-Cara odradio najviše defenzivnih akcija (9) te je ušao u čak 10 duela (samo je Ćaleta-Car ušao u dva više). Osam od njih je dobio, po čemu je također bio najbolji u Hrvatskoj.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.