Cro Cop ima poseban posao u policiji. Pogledajte što je radio na oglednom treningu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je danas ugovor o volontiranju s Mirkom Cro Copom Filipovićem (50), koji će na Policijskoj akademiji Prvi hrvatski redarstvenik obučavati pripadnike specijalnih interventnih snaga. Ugovor o volontiranju našeg proslavljenog UFC i K1 borca i nekadašnjeg specijalca Antiterorističke jedinice Lučko potpisan je u prostorijama Policijske akademije, obnovljenima nakon potresa.

Pokazao ogledni primjer

Cro Cop je odradio ogledni trening s pripadnicima specijalne i interventne policije te održao govor. "Ljudi ne znaju srušiti čovjeka s leđa", rekao je legendarni borac i na oglednom primjeru pokazao kako zaštititi sebe u sukobu. Mirko Filipović je nakon potpisivanja volonterskog ugovora naglasio da će dati sve od sebe kako bi policajcima prenio znanje koje je skupljao više od 30 godina. Dodao je da je siguran da ih ima što naučiti i pokazat će im što treba.

U mirovini je od 2019. godine

''To neće biti high-kick ni direkt, niti to njima treba na takav način, već kako da osposobe svoje tijelo i od njega naprave oružje. U bilo kakvom tjelesnom sukobu jedino oružje koje imate je vlastito tijelo'', poručio je proslavljeni borac. Cro Cop je u profesionalnoj mirovini od 1. ožujka 2019. godine, kada se povukao zbog zdravstvenih problema. I dalje je u sjajnoj formi te često na svojim društvenim mrežama objavljuje treninge. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.