Potjeran je s Eura nakon ispadanja Hrvatske. Sad će suditi Dinamu u Ligi prvaka

Foto: Profimedia

DINAMO u srijedu od 21 sat igra kod Salzburga u trećem kolu Lige prvaka, a taj će meč suditi nizozemski sudac Danny Makkelie (41). Riječ je o sucu koji je potjeran s Europskog prvenstva nakon remija Hrvatske i Italije (1:1), kojim je Hrvatska završila natjecanje na turniru, a Italija izborila osminu finala.

Podsjetimo, Hrvatska je povela golom Luke Modrića u 55. minuti, a Mattia Zaccagni je u 98. zabio za konačnih 1:1, čime je Hrvatska ostala bez tri boda te ispala s turnira, dok su Talijani prošli dalje. Izbornik Zlatko Dalić i hrvatski reprezentativci bili su ljutiti što je Makkelie odredio osam minuta sudačke nadoknade te su smatrali da je trebalo biti manje.

Talijanski medij Corriere dello Sport otkrio je zašto ga je UEFA poslala u Rotterdam. Glavni razlog nije osam minuta sudačke nadoknade, već situacija s početka drugog poluvremena, o čemu smo pisali ovdje.

Vratio se suđenju nakon Eura

Makkelie je prvi put nakon Hrvatske sudio 17. kolovoza. Riječ je o utakmici Heerenveena i Utrechta (1:1) u nizozemskom prvenstvu. Sudio je još pet utakmica Eredivisie, jednu utakmicu Lige prvaka (Celtic - Slovan Bratislava 5:1) te utakmicu saudijskog prvenstva između Shabab Al Ahlija i Al Wahde (5:1).

Makkelie je sudio i meč Gruzije i Albanije (0:1) u Ligi nacija, a za devet dana će suditi i veliki derbi između Feyenoorda i Ajaxa. Između toga očekuje ga meč Salzburga i Dinama u Austriji. Dinamo nakon dva kola ima jedan osvojen bod, a Salzburg je na nuli.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.