Đalović najavio meč s Dinamom: Ne želim samo da se ponove neke stvari kao u Ljubljani

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

NAKON šokantnog poraza 5:0 u četvrtak i ispadanja u play-offu Konferencijske lige protiv slovenske Olimpije s ukupnih 6:1, Rijeku u nedjelju čeka najteži mogući ispit za pranje gorkog okusa. Momčad trenera Radomira Đalovića u nedjelju s početkom u 20:45 u sklopu petog kola SuperSport HNL-a na Rujevici dočekuje Dinamo.

Rijeka će u derbi ući dodatno oslabljena jer je klub danas službeno napustio napadač Franjo Ivanović, koji je za četiri milijuna eura prodan u belgijski Royale Union Saint-Gilloise. Za razliku od europskih natjecanja, Rijeka u domaćem prvenstvu još nije primila ni jedan gol u četiri kola te Dinamo dočekuje kao drugoplasirana momčad s 10 osvojenih bodova, a vodeći Dinamo ima maksimalnih 12.

"Moramo zaboraviti Olimpiju"

Domaćini su bez pobjede protiv Dinama na Rujevici već devet utakmica u nizu, a posljednji put su slavili u srpnju 2020. godine, kada su pobijedili 2:0 zahvaljujući golu Antonija Čolaka i autogolu Joška Gvardiola. Utakmicu je na press-konferenciji najavio trener Đalović, koji se prvo osvrnuo na težak poraz u Ljubljani: "Nakon utakmice protiv Olimpije još jednom htio bih se ispričati svim navijačima Rijeke. Nadam se i vjerujem da je to bio splet okolnosti koje nismo mogli ni zamisliti. Od prve minute sve je otišlo u krivom smjeru.

Moramo što prije zaboraviti tu utakmicu i u nedjelju pokazati da je to bio loš dan. Ukazao sam igračima na nekoliko stvari, pogrešaka će uvijek biti i nije problem jer one su dio nogometa. Upozoravali smo cijelo vrijeme na pristup i da neće biti lagana utakmica."

"Nije me strah"

Upitan je strahuje li od reakcije momčadi protiv Dinama nakon debakla u Europi, a on je odgovorio: "Nije me strah nedjelje, da me strah, ne bih bio ovdje. Ne želim samo da se ponove neke stvari kao u Ljubljani. Prve stvari koje stavljam pred igrače su angažman, trka i energija i to nikad ne smije biti upitno, neovisno o tome protiv koga igramo.

Rezultati govore sve o Dinamu. Napravili su odličan rezultat, imaju sjajnu ekipu, ali opet moram reći - kad krene utakmica, sa svake strane je 11 igrača na terenu. Tražim samo da idu 300 na sat. Ovo je utakmica karaktera, očekujem od svojih igrača da pokažu da je ona utakmica u Ljubljani bila samo jedna potpuna blokada."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.