Ferdinand: Modrić je htio biti prvi Hrvat u Unitedu, no Sir Alex ga je odbio

Foto: EPA

RIO FERDINAND, legendarni nogometaš Manchester Uniteda i engleske reprezentacije, prisjetio se kako je 2012. godine razgovarao s Lukom Modrićem. Hrvatski kapetan htio je doći u United, no engleski velikan tada je ipak odlučio dovesti Japanca Shinjija Kagawu iz Borussije Dortmund za 16 milijuna eura.

"Mislio sam da mogu doprijeti do svakog igrača koji je slobodan ili koji je nadolazeća zvijezda. Razgovarao sam čak i s Thiagom prije nego što je iz Barcelone otišao u Bayern, taj transfer se skoro dogodio, ali doveli smo Fellainija", prepričao je Ferdinand u svojoj emisiji Vibe with Five pa krenuo o Modriću:

"Sjećam se da sam razgovarao s Modrićem. Pitao sam ga hoće li napustiti Tottenham, a on je rekao kako misli da hoće, ali nije bio siguran kamo će otići. Rekao sam mu: 'Slušaj, moraš doći u United, čovječe', na što mi je on odgovorio: 'Gle, želim postati prvi Hrvat u povijesti Uniteda. Možemo li to ostvariti?'"

"United je doveo Kagawu, a Modrić je otišao u Real. Ostalo je povijest"

"Ali to se nije ostvarilo. Razgovarao sam s ljudima u klubu i sa Sir Alexom, no on je imao druge planove. Već je bio dogovorio sve oko transfera Shinjija Kagawe. Doveli su njega, a Modrić je otišao u Real. Ostalo je povijest", završio je Ferdinand.

I dok je Modrić u Realu ostvario nebrojene uspjehe, za Kagawu se ne može reći isto. Nakon što je u dvije godine zaigrao 57 puta i zabio šest golova za klub s Old Trafforda, vratio se u Dortmund za osam milijuna eura. Trenutno je s 33 godine član japanskog prvoligaša Cereza Osake.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.