Ferro napustio Nizozemsku. Hajduk će ga kupiti, a ne dovesti na posudbu?

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

PORTUGALSKI stoper Ferro blizu je povratka u Hajduk. Nizozemski De Gelderlander piše da Ferro sigurno napušta Vitesse, klub u kojem je ove sezone bio na posudbi iz Benfice. Ove sezone je odigrao samo deset utakmica za Vitesse i nije nastupao od 9. studenog.

"Vitesse je doveo Portugalca prošlog ljeta na posudbu uz opciju otkupa, ali do otkupa neće doći jer Ferro ni na trenutak nije uspio uvjeriti ljude u klubu da ga otkupe. U nekim utakmicama je bio najslabija karika pa je nakon promjene trenera završio kao prekobrojan na tribinama", pišu Nizozemci i zaključuju da je karijera 25-godišnjeg stopera već godinama u slijepoj ulici.

Otkrivaju i da Hajduk pregovara s Benficom, ali ne oko posudbe. "Benfica traži novi klub za njega i čini se da će to biti Hajduk. S hrvatskim klubom Benfica pregovara oko transfera, ne posudbe, a Ferro bi s Hajdukom potpisao višegodišnji ugovor."

Hajduk ga htio zadržati, on otišao

Ferro, 25-godišnji stoper čija je vrijednost procijenjena na dva i pol milijuna eura, za Hajduk je prošle sezone na posudbi odigrao 14 utakmica i zabio dva gola uz dvije asistencije. Navodno je Hajduk htio prošlog ljeta otkupiti Ferra, ali je nogometaš imao drugačije planove i htio ostvariti transfer u neku od liga Petice. Sada ga Hajduk želi vratiti jer se uklapa u planove novog trenera Ivana Leke koji igra s trojicom stopera u prvih 11.

Hajduk je ove zime doveo Ivana Lučića kao rezervnog vratara i Yassinea Benrahoua iz francuskog drugoligaša Nimesa. Prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. veljače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.