Goal: Modrić je gubitnik Eura

Foto: Profimedia

NOGOMETNI portal Goal napravio je svoj izbor pobjednika i gubitnika s Europskog prvenstva u Njemačkoj.  U kategoriju onih koji su oduševili ili iznenadili na Euru uvršteni su, primjerice, Lamine Yamal, koji je u finalu Eura slavio 17. rođendan i odigrao sjajan turnir, kao i gruzijska reprezentacija, kao veliko iznenađenje EP-a. U kategoriji gubitnik se uz Garetha Southgatea, Kyliana Mbappea, Italiju i Belgiju, nalazi i ime Luke Modrića.

"U svijetu nogometa koji sve više postaje šovinistički, teško je pronaći igrače koje baš svi vole. Ipak, Luka Modrić je jedan od takvih", započinje se u objašnjenju, a onda podsjeća na jednu zanimljivu situaciju s turnira u Njemačkoj, kojom se potvrđuje napisano.

Novinar mu nije postavio pitanje, zahvalio mu se na svemu

"Nakon što je Hrvatska eliminirana izjednačujućim golom Italije u susretu trećeg kola grupne faze u Leipzigu, talijanski novinar odlučio je da neće postaviti pitanje Modriću. Umjesto toga zahvalio je malom mađioničaru na svemu čime je doprinio prekrasnoj igri tijekom godina i molio ga da se nikada ne povuče. Vidno dirnuti Modrić rekao je da će nerado na kraju morati objesiti kopačke o klin; samo nije bio siguran kada", piše nogometni portal.

"Kako bilo, moguće je da smo u Leipzigu vidjeli posljednji Modrićev čin u međunarodnoj areni. Ako je tako, onda je kraj bio užasno tužan. Slika pokunjenog hrvatskog kapetana koji visoko drži nagradu za igrača utakmice bila je gotovo proganjajuća", navodi se u tekstu i zaključuje:

"Ali odavanje počasti koje je uslijedilo na konferenciji za medije nakon utakmice prilično je pronicljivo ilustriralo zašto će Modrić tako nedostajati svakom pravom ljubitelju nogometa diljem svijeta."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.