Hajduk održava travnjak kao nitko u SHNL-u. Evo zašto je njegova praksa posebna

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

HAJDUK je reprezentativnu pauzu iskoristio kako bi radio na uvjetima na stadionu, pa je na Poljudu djelomično postavljen novi travnjak. Poljud inače ima hibridni travnjak, što znači da ima kombinaciju prirodne i umjetne trave, a sada je zamijenjen prirodni dio trave.

Dodana je trava koja je otpornija na zimske uvjete, čime u Hajduku pokušavaju osigurati da travnjak ostane na zadovoljavajućoj razini i u nadolazećim hladnijim mjesecima. Istu stvar na Poljudu će napraviti i na proljeće, kada će se postavljati trava otpornija na ljetne uvjete.

Jedini klub u SuperSport HNL-u s ovakvom praksom

Hajduk je ovakvu praksu uveo ove sezone te je zasad jedini klub u SuperSport HNL-u koji je provodi. Osim reprezentativne pauze, Hajduku na ruku ide i što ovog vikenda igra u gostima kod Slaven Belupa, pa će nova trava imati dovoljno vremena da se uklopi s postojećom.

Podsjetimo, proteklih sezona bilo je puno pritužbi na travnjake u hrvatskom nogometu. Prošle godine kao najlošiji isticao se onaj u Koprivnici, gdje je ove sezone postavljen novi, pa je titulu najomraženijeg preuzeo travnjak u Kranjčevićevoj. Ni Hajduk posljednjih godina nisu zaobilazili problemi s travnjakom - tijekom ljetnih mjeseci znao je na mjestima izgorjeti, a prije dvije godine ga je napala i bolest.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.