Jurić oduševljen svojim kapetanom: Kreće se poput boga

Foto: Profimedia

IVAN JURIĆ (49) upisao je dvije pobjede, dva neriješena rezultata i jedan poraz otkako je sredinom rujna postao trener Rome. S obzirom na izjavu koju je dao u intervjuu za Corriere dello Sport, čini se da je hrvatskog trenera impresionirao Romin ofenzivni veznjak i kapetan Lorenzo Pellegrini (28).

"Pellegrini je imao šest-sedam prilika za pogodak u nedavnim utakmicama. Što to pokazuje? Pokazuje da se kreće poput boga, da je spreman, neumorno trči, posjeduje sjajan duh i ne bježi od izazova", rekao je Jurić, kojem je treniranje Rome najveći posao u karijeri nakon što je prije bio trener Mantove, Crotonea, Genoe, Verone i Torina.

"Šteta što još nije postigao pogodak. Imao je ozbiljne prilike, čak je pogodio i prečku. Gledam ga kako na treningu nikad ne odustaje. Možda prolazi kroz težak period, a isto vrijedi za reprezentaciju. Čini se da sve što pokuša pođe po zlu. Ali s obzirom na predanost koju pokazuje kao pravi kapetan, uvjeren sam da će pronaći pravu formu. Dostojan je nositi broj 10", dodao je Jurić.

Pellegrini je prošao Rominu školu nogometa

Pellegrini je igrao za mlađe uzraste Rome prije no što je 2015. otišao u Sassuolo u transferu vrijednom 1.25 milijuna eura, a zatim se vratio u matični klub, koji je za njega platio odštetu od deset milijuna eura.

Ukupno je u dresu Rome odradio 290 utakmica, zabio 53 i asistirao za 57 pogodaka, a ugovor mu vrijedi do ljeta 2026. godine. Nastupa i za talijansku reprezentaciju, za koju je dosad odigrao 36 utakmica uz učinak od šest golova. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 25 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.