Bjelica će presicu imati na neuobičajenom mjestu. Dolazi i Zajec

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DINAMO će u petak otputovati u Pulu, gdje će u subotu u 18:30 s Istrom odigrati utakmicu desetog kola SuperSport HNL-a. Trener zagrebačkog kluba Nenad Bjelica uoči puta održat će konferenciju za medije na neuobičajenom mjestu. Bjelica će se medijima obratiti u Koturaškoj ulici jer Dinamo u listopadu obilježava 100. godišnjicu izgradnje nekadašnjeg igrališta Građanskog, koje se nalazi između Kupske i Koturaške ulice.

Svečanosti podizanja spomen-ploče na zgradu HEP-a u Vukovarskoj 37, na mjestu nekadašnjeg igrališta, prisustvovat će predsjednik Dinama Velimir Zajec, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje Goran Đulić i predstavnik HEP-a.

Građanski se smatra najtrofejnijim prijeratnim klubom u regiji

Podsjetimo, Dinamo je službeno nastao 1945. godine, ali oduvijek tvrdi da baštini tradiciju Građanskog i da je sljednik kluba koji je osnovan 1911. godine. Navedeni klub je ugašen na kraju Drugog svjetskog rata i nastao je Dinamo, a većina navijača Purgera, što je bilo ime Građanskog, postali su Dinamovi navijači.

Građanski je u svojoj povijesti igrao s velikanima svjetskog nogometa poput Liverpoola, Juventusa i Barcelone, koje je pobjeđivao, a smatra se i najtrofejnijim prijeratnim klubom u regiji. Osvojio je pet naslova prvaka prve Jugoslavije, naslov prvaka Banovine Hrvatske i dvije titule u NSH ligi. Baš zbog sudjelovanja u toj ligi i kolaboracionizma s okupatorima, jugoslavenske vlasti su ga 1945. odlučile ugasiti

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.