Legenda završila karijeru pa objavila fotku iz rudnika. "Ne zaboravi otkuda dolaziš"

Foto: Lukas Podolski Instagram

LUKAS PODOLSKI (39) protekli tjedan imao je oproštajnu utakmicu u Kölnu u kojoj su sudjelovali igrači i treneri poput Manuela Neuera, Matsa Hummelsa, Pera Mertesackera, Hansija Flicka i Joachima Löwa. Umirovljeni njemački napadač rasplakao se pred 50.000 navijača u gradu u kojem je započeo profesionalnu karijeru, a par dana kasnije na Instagramu je objavio svoju fotografiju iz poljskog rudnika.

Podsjetimo, Podolski je rođen u poljskom gradu Gliwice. "Bog vas blagoslovio", napisao je Podolski i dodao hashtag "nikad ne zaboravi otkuda dolaziš".

Ronaldo, Messi, Vini Jr. ni Bellingham ne bi tako nešto napravili"

Jedan od komentara ispod objave s najviše lajkova, njih 273 u trenutku pisanja ovog teksta, glasi: "Ronaldo, Messi, Vini Jr. ni Bellingham ne bi tako nešto napravili, a kamoli se javno pokazali. Poldi je ostao na zemlji. On je jedan od najboljih sportaša našeg vremena! Uzor!"

Drugi komentar kaže: "On zna otkuda dolazi unatoč svojoj sjajnoj sportskoj karijeri. Najbolji primjer mladim ljudima i djeci", a treći dodaje "Poldi, stari rudar."

Podolski je osvojio zlato s Njemačkom na Svjetskom prvenstvu 2014.

Podolski je tijekom karijere igrao za Köln, Arsenal, Inter, Galatasaray, Vissel Kobe, Antalyaspor i Górnik Zabrze, u kojem je bio od 2021. godine. Prema podacima Transfermarkta, u dresu Kölna odigrao je 186 utakmica s 86 pogodaka i 41 asistencijom. U Bayernu je odigrao 101 utakmicu s 26 pogodaka i 20 asistencija, a na trećem mjestu je Górnik s 99 nastupa, 22 gola i 19 asistencija.

Osvojio je deset klupskih trofeja, no ističe se zlato s Njemačkom sa Svjetskog prvenstva 2014. S obzirom na to da je sakupio 130 nastupa i 49 pogodaka za reprezentaciju, opravdano ga se smatra legendom njemačkog nogometa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.