Hiddink: Čestitke Hrvatima, ljubomoran sam!

"ČESTITKE Hrvatskoj, plasman na EP lijep je uspjeh. Naravno, malo sam
ljubomoran", rekao je nakon utakmice na Maksimiru Guus Hiddink, kojem Bilić ovaj put nije mogao pomoći kao što je to učinio kada je pobjedom nad Englezima ubacio Ruse na Euro.

Iako je još na Turk Telekom Areni manipulirao s turskim novinarima i vrlo neodređeno govorio o svojoj budućnosti i izuzetno dobro plaćenoj prošlosti na njihovoj klupi, na Maksimiru je ipak priznao:

"Moguće je da je ovo moja zadnja utakmica na klupi Turske".

U ime odštete koju će dobiti ponudio je Turcima pokoji savjet za budućnost.

"Kad vidite kako smo večeras odigrali s mladim igračima, lijepo bi bilo da u ovoj momčadi i dalje skupljaju iskustvo. Uz poneku promjenu u sastavu mislim da će turska reprezentacija s ovakvim mladim igračima moći jako dugo egzistirati. Ova nula večeras nije neuspjeh. Morate gledati realno, s obzirom na momčad koja je igrala. Ako koristite termine kao 'neuspjeh', nemate realan pogled na nogomet. Bilo je puno promjena u sastavu i mislim da možemo biti ponosni na našu igru. Pokušavali smo uporno postići pogodak. Pred ovim dečkima je velika budućnost, a tu je  Nuri Sahin koji nije mogao igrati protiv Hrvatske. Tu su i Omer, Tore… Ponekad možete i biti ponosni na svoju momčad. Borili smo se do zadnje minute, iako smo za prolaz trebali tri ili više pogotka."

Ima li nešto za čime Hiddink žali otkako je u Turskoj?

"Ni za čim ne žalim. Ovaj projekt dogovoren je s prethodnim vodstvom Saveza, imali smo neke ciljeve, ponajprije pokušati pomladiti momčad, izgraditi je za budućnost. Plasman na Euro uz to bi sjajno došao, no nije bio imperativ."

Kakvi su Hiddinkovi planovi, ide li na Otok?

"Nisam još odlučio o svojoj budućnosti, najprije ću se odmoriti. U Chelseaju je bilo sjajno, imam sreće da u svojim godinama i dalje mogu pričati o budućnosti ha ha ha…"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.