Hrvatska igra utakmicu odluke. Izaberite postavu za dvoboj s Italijom

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentacija nalazi se u teškoj situaciji pred utakmicu posljednjeg kola grupne faze Europskog prvenstva. Igrat će je u ponedjeljak od 21 sat protiv Italije, nakon što je Euro otvorila porazom 0:3 protiv Španjolske i remijem 2:2 s Albanijom.

Pobjeda Hrvatskoj donosi prolaz u osminu finala Eura, remi je gura u krug reprezentacija kojima nastavak natjecanja ovisi o ishodima utakmica drugih momčadi na turniru. Španjolci bi trebali pobijediti Albance, a u preostalih pet skupina morale bi se naći barem dvije trećeplasirane reprezentacije koje su osvojile maksimalno dva boda, a i u tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.


 

Tri promjene protiv Španjolske

Zasad je nepoznato koga će Zlatko Dalić poslati na teren za utakmicu s maksimalnim ulogom. Protiv Španjolske je izveo postavu za koju je bio siguran da će moći parirati brzom suparniku, za Albaniju iz nje napravio tri promjene.

Josip Juranović je na desnom beku zamijenio Josipa Stanišića. Ivan Perišić je u prvih 11 ušao umjesto Marina Pongračića i zauzeo mjesto na lijevom beku, dok se Joško Gvardiol vratio na stopersku poziciju. Također, Bruno Petković dobio je prednost nad Antom Budimirom u vrhu napada.

Javnost nakon odigranih 180 minuta kritizira Dalićeve poteze i sugerira da se napravi promjena u ekipi u kojoj bi, kako navode, trebali igrati oni koji su najspremniji, a ne oni koji su najzaslužniji za sjajne uspjehe reprezentacije zadnjih godina.

Što vi mislite, tko bi trebao igrati u utakmici odluke za hrvatsku reprezentaciju. Početnu postavu izaberite glasovima u anketama ispod teksta.

Tko bi trebao braniti za Hrvatsku?

U konkurenciji su Dominik Livaković, Ivica Ivušić i Nediljko Labrović. Livaković čvrsto drži poziciju prvog golmana, no na ovom Euru je u dvije utakmice primio već pet golova.

Tko će krenuti u obrani?

Je li povratak Gvardiola na stopersku poziciju bio dobro rješenje ili će ga Dalić opet gurnuti na mjesto lijevog beka, samo je jedno od pitanja. Upitno je i koliko je Perišić spreman za startnu postavu kao lijevi bek, je li Borna Sosa bolje rješenje, a i tko će popuniti mjesta na pozicijama središnjih braniča i kome će pripasti pozicija uz desnu crtu u zadnjoj liniji.

Tko će krenuti u veznom redu?

Tradicionalno su u veznom redu Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Također, sva trojica kritizirana su nakon dosadašnjih 180 minuta.

Tko će krenuti u napadu?

Ante Budimir imao je sjajnu sezonu u kojoj je zabio 18 golova za Osasunu, a Dalić mu je dao mjesto u vrhu napada protiv Španjolske. Zamijenio ga je sredinom nastavka. Bruno Petković odigrao je posljednjih 20-ak minuta protiv Španjolaca, a bio starter protiv Albanije i igrao je do 69. minute, kad je umjesto njega ušao Budimir.

Andrej Kramarić lijevo, a Lovro Majer desno bile su napadačke opcije uz Budimira za prvu utakmicu. Dalić se za njih odlučio i za start u drugoj. Hrvatska je zasad na Euru slavila dva gola, s time da je jedan od njih bio autogol Klausa Gjasule. Onaj drugi postigao je Kramarić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.