Hrvatski golman nakon katastrofalnih šest mjeseci odlazi iz kluba?

Foto: EPA

HRVATSKI golman Ivo Grbić (28) u siječnju ove godine napustio je Atletico Madrid i potpisao za Sheffield United. Odlazak iz madridskog kluba, u kojem je tijekom četiri godine sakupio svega 14 nastupa jer je bio zamjena sjajnom Slovencu Janu Oblaku, činio se kao dobar potez.

Međutim, Grbić je u Sheffieldu i Premier ligi proveo šest katastrofalnih mjeseci. U deset susreta primio je 30 golova i ni u jednoj utakmici nije sačuvao čistu mrežu. K tome se početkom veljače u susretu s Crystal Palaceom sudario sa suparnikom Jean-Philippeom Matetom. Morao je izaći iz igre i nije nastupio u iduće tri utakmice jer se sumnjalo na potres mozga.

Sheffield je na kraju uvjerljivo ispao iz Premier lige s osvojenih 16 bodova, osam manje od pretposljednjeg Burnleyja. Naravno, Grbić nije bio glavni ni jedini krivac za loše rezultate. Ipak, engleski mediji pišu da bi ga Sheffield mogao prodati već ovog ljeta, iako je potpisao trogodišnji ugovor, te potražiti novog golmana.

Getafe i Levante žele Grbića?

Sheff United Way navodi da je klub spreman prodati Grbića nakon "katastrofalne epizode na kraju prošle sezone". Kao potencijalne nove sredine za hrvatskog golmana navode španjolskog prvoligaša Getafe i drugoligaša Levante, koji su navodno zainteresirani.

Grbić je karijeru započeo u Hajduku, a 2018. godine prešao je u Lokomotivu, za koju je uspješno branio dvije sezone. Atletico ga je 2020. doveo za 3.5 milijuna eura, a sezonu 2021./2022. proveo je na posudbi u Lilleu. Ima dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.