"Idealno bi bilo da Bjelica nije napravio nijednu zamjenu. Znate kako kaže Guardiola"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO se vratio u dobru formu. Nakon pobjede protiv Lokomotive u prvenstvu, remizirao je s Monacom na Maksimiru u Ligi prvaka rezultatom 2:2. Dinamo je izgledao kao bolja momčad na kišom natopljenom maksimirskom travnjaku. Monaco je do same završnice samo jednom ozbiljno zaprijetio.

No Dinamovi igrači, stožer i navijači mogu biti zadovoljni ovakvim nastupom, kaže nam Igor Pamić, nekadašnji napadač hrvatske reprezentacije. Pamić (54) je u karijeri nastupao za tadašnju Croatiju Zagreb, a igrao je i za Istru, Osijek, francuski Sochaux te njemačku Hansu Rostock.

"Da nije bilo zadnjih 10 minuta, bila bi ovo perfektna utakmica. Dinamo je bio savršen, bolje od ovoga se ne može, utakmica je pripremljena fantastično, a treba reći da su Dinamu i neke druge stvari išle na ruku. Natopljen teren je anulirao sve fizičke prednosti Monaca. Dinamo je bio raspoložen i iskoristio je dobro teren i uvjete", kaže Pamić u uvodu našeg razgovora.

Nenad Bjelica napravio je samo dvije zamjene. Je li po Vama trebao nešto drugačije?

Najviše ovaj pad u zadnjih deset minuta ima sa zamjenama. Bjelica je napravio dvije zamjene, a idealno bi bilo da nije napravio nijednu. Sad, ne znam je li netko od igrača imao problema s kakvom ozljedom. Znate kako kaže Guardiola: "Ne radim zamjene kad mi momčad igra savršeno."

Monaco je bio na koljenima, ali ne možeš na neke stvari utjecati. Nevistić je spasio Dinamo fantastičnom obranom na početku utakmice, ali je pogriješio na kraju, kao i Bernauer, i to je sasvim u redu. Sve je nekako došlo na taj egal. 

Novi trener je u kratkom vremenu Dinamo trgnuo iz krize. Kako mu je to uspjelo?

Kao što sam i prije naglašavao, Nenad Bjelica je idealno rješenje za Dinamo, iskusan je i konstantno u poslu. Trener je koji ima svoj stav, trener koji poznaje situaciju i većinu nositelja igre Dinama.

Druga stvar je Dinamovo fantastično fizičko stanje, s čim Bjelica nema veze. Tu moramo odati počast Jakiroviću. No Bjelica je bolje pripremio utakmicu od Jakirovića. Donio je stabilnost i iskustvo, vratio je neke igrače u momčad.

Igrali ste cijelu karijeru kao centarfor. Kako komentirate nastup Brune Petkovića, kojeg je nahvalio i trener Monaca Adi Hütter?

Nema veze za Petkovića što nije zabio gol. On nije klasični napadač, puno se troši u duelima i sudjeluje u igri. Stalno mu netko jaše za vratom, to je jako teško i iscrpljujuće. Ako mu se igra, onda je top, ako mu se ne igra, onda iritira sve koji ga gledaju. Ovakav Petković velik je dobitak za Dinamo.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Slijede utakmice protiv Salzburga i Slovana. Je li vrijeme da Dinamo upiše i prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone?

Dinamo protiv Slovana čeka potpuno drugačija utakmica. Momčad je to koja se neće puno otvarati, respektirat će Dinamo, pogotovo sad nakon ove utakmice s Monacom. Bjelici i momčadi trebat će potpuno drugačiji pristup.

Dinamo je bolji od Slovana, nema dileme, ali tu ima puno zamki. Morat će tražiti bodove protiv Slovana i Celtica. No Celtic je prerano najavljivati jer će utakmica u Bratislavi odrediti sve, u njoj se mora pobijediti. Dinamo je bio odličan sinoć.

Nije izgubio dva boda prije Monaca, nego je osvojio jedan i vjerujem da bi mnogi prije utakmice potpisali taj remi. Najvažnija je bila prezentacija momčadi, a ona sad sugerira da će Dinamo biti dobar u nastavku europske sezone.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.