Prvi put su na svom stadionu igrali Ligu prvaka. Gledalo ih je manje od 9000 navijača

Foto: EPA

GIRONA je u drugom kolu Lige prvaka na svom stadionu izgubila od Feyenoorda 2:3. Španjolski prvoligaš poveo je u 19. minuti golom Davida Lopeza, no gosti su okrenuli autogolom Yangela Herrere u 23. i Antonija Milamba u 33 minuti. Girona je izjednačila nakon drugog autogola Bojana Milovskog, a pobjedu Feyenoordu donio je čak treći autogol na utakmici, koji je skrivio Ladislav Krejci.

Gironi je to drugi poraz u ovoj sezoni Lige prvaka, nakon što je u prvom kolu izgubila od PSG-a (1:0), ali i prva utakmica u povijesti elitnog klupskog natjecanja odigrana pred domaćim navijačima. Iako je riječ o glamuroznom natjecanju, Gironu je na njezinu stadionu Montilivi u Kataloniji gledalo svega 8752 gledatelja.

Utakmica Girone i Feyenoorda po tome je najslabija od svih susreta Lige prvaka odigranih u srijedu, 2. listopada. Ispred nje je Dinamo - Monaco (2:2), koji su na Maksimiru po kiši okupili 12.462 gledatelja. Gironin stadion inače prima više od 14 tisuća gledatelja, no kapacitet je smanjen za Ligu prvaka zbog UEFA-inih pravila o sigurnosti.

Girona je prošle sezone bila senzacija La Lige

Podsjetimo, Girona je prošlu sezonu 2023./2024. bila jedno od najvećih iznenađenja klupskog nogometa. U La Ligi je konstantno bila u vrhu te na kraju osvojila treće mjesto s 81 bodom, pet više od četvrtog Atletico Madrida, čime se direktno plasirala u Ligu prvaka. Druga Barcelona imala je 85 bodova, a prvak Real Madrid 95.

U aktualnoj sezoni u španjolskom prvenstvu ima devet bodova nakon osam kola te se nalazi na 12. poziciji.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.