Ivan Jurić postao je glavni kandidat za novog trenera Hajduka

Foto: Dalmatinski Portal

HAJDUK je proteklu sezonu SuperSport HNL-a završio bez trofeja. Iako je na polovici bio vodeći u prvenstvu, na kraju je osvojio treće mjesto iza prvaka Dinama i druge Rijeke, dok ga je u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa također izbacio zagrebački klub. Krizu u proljetnom dijelu sezone otkazom je platio trener Mislav Karoglan, a do kraja ga je zamijenio Jure Ivanković.

No, odmah se znalo da je Ivanković privremeno rješenje, a sada se čini da bi ga mogao naslijediti Ivan Jurić (48), koji je nedavno napustio klupu talijanskog Torina. Kao glavni kandidat već je održao sastanak s čelnicima Hajduka. Posao nije dogovoren do posljednjeg detalja, iako on nije načelno protiv preuzimanja kluba iz rodnog grada, što znači da bi zaista mogao postati prvi trener u eri novog sportskog direktora, a bivšeg napadača Nikole Kalinića.

Jurić je trenersku karijeru dosad gradio u Italiji

Jurić je rođeni Splićanin kojeg su čitatelji u Indexovoj anketi uvjerljivo postavili kao drugu želju za novog trenera Hajduka, odmah iza slovenskog izbornika i bivšeg trenera Rijeke Matjaža Keka.

Prema podacima Transfermarkta, Jurić je kao središnji vezni igrač nastupao za Hajduk, Sevillu, Albacete, Šibenik, Crotone i Genou, u kojoj je 2010. završio karijeru. Odmah je postao trener juniorske ekipe Genoe, nakon čega je promijenio nekoliko talijanskih klubova. Radio je u milanskom Interu i bio pomoćni trener Palerma, a kao glavni je vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino. 

Bilić: Nadam se da ćemo do kraja sljedećeg tjedna imati trenera. U završnim smo pregovorima

Predsjednik Hajduka Ivan Bilić, nasljednik Lukše Jakobušić, na jučerašnjoj skupštini govorio je o budućem treneru. "Naš jedini cilj je da momčad pokaže što se može napraviti radom, redom i disciplinom. Obećavanja nećemo davati. Želimo biti konkurentni u domaćoj ligi za osvajanje trofeja. Želimo se plasirati u grupnu fazu Konferencijske lige.

Osvježavat ćemo igrački kadar, ali vjerujemo da ova momčad ima kostur da budemo uspješni. Nastavit ćemo s afirmacijom mladih igrača. Nadam se da ćemo do kraja sljedećeg tjedna imati trenera. U završnim smo pregovorima", izjavio je Bilić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.