Dalić ostaje izbornik

Foto: EPA

ZLATKO DALIĆ ostaje izbornik Hrvatske! Otkrio je to predsjednik HNS-a Marijan Kustić. "On je izbornik i ostat će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Razgovarali smo i dali si ruke", rekao je Kustić za Novu TV. Komentirao je i sudbinu Luke Modrića u reprezentaciji.

"Nadam se da će biti ovdje, da će nastaviti nositi traku u Ligi nacija i na Svjetskom prvenstvu, on će sam odlučiti. Vjerujem da će ostati i doista bih to želio", rekao je o Modriću. Ranije je odgovorio i na pitanje je li ispadanje u skupini na Euru neuspjeh.

"Pa jest neuspjeh. Bio nam je cilj kvalificirati se na Europsko. Rekli smo da želimo proći skupinu pa poslije što napravimo je odličan rezultat. Nismo prošli skupinu, nije to ono što smo očekivali. Što reći, dignimo glave i brzo je Liga nacija", rekao je Kustić.

Nikad lošiji turnir Hrvatske

Podsjetimo, Hrvatska je završila svoj put na Euru u Njemačkoj sa samo dva boda i trećim mjestom u skupini iza Španjolske, Italije, a ispred Albanije. Reprezentacija koja je dva puta u svojoj povijesti bila treća na svijetu, a prije šest godina igrala i finale SP-a, odigrala je rezultatski najgori turnir u svojoj povijesti.

Nikad ni jedna generacija Hrvatske koja se plasirala na neko veliko natjecanje (Hrvatska je preskočila samo Euro 2000. i SP 2010.) nije zabilježila gori plasman i lošiji bodovni saldo. Samo dva boda i gol-razliku 3:6 (-3). Zlatko Dalić tako je potpisao najveće uspjehe, ali i najveći neuspjeh na velikim natjecanjima.

Pitali smo vas što vi mislite

velikoj Indexovoj anketi o Dalićevoj sudbini glasalo vas je preko 86 tisuća i 56% vas je bilo za to da se Zlatka Dalića potjera iz reprezentacije. Nakon toga ste ispunjavali anketu o tome tko treba biti novi izbornik reprezentacije. Glasalo je preko 47 tisuća čitatelja Indexa. Dalić je dobio malo više od respektabilnih 11 tisuća glasova, ali je pobjedu odnio trenutni izbornik Slovenije Matjaž Kek.

Za njega je glasalo 31% čitatelja, odnosno oko 14 i pol tisuća navijača. Čitatelji Indexa najmanje za izbornika žele Nenada Bjelicu i Igora Tudora, a velik broj glasova dobio je i bivši izbornik Slaven Bilić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.