Goal: U šovinističkom nogometu teško je pronaći voljene igrače. Modrić je takav

Foto: EPA

DANAŠNJIM utakmicama Švicarska - Italija i Njemačka - Danska kreće osmina finala Europskog prvenstva. Goal je uoči nokaut-faze objavio tekst u kojem je naveo dobitnike i gubitnike grupne faze turnira koji se održava u Njemačkoj. Među gubitnicima je Luka Modrić (38), kapetan hrvatske reprezentacije koja je ispala s dva boda, odnosno nakon poraza od Španjolske (0:3) i remija s Albanijom (2:2) i Italijom (1:1).

Goal: Teško je pronaći igrače koji su univerzalno voljeni. Luka Modrić je jedan od takvih

"U sve više plemenskom i šovinističkom svijetu nogometa, teško je pronaći igrače koji su univerzalno voljeni. Luka Modrić je jedan od takvih igrača. Nakon što je Hrvatska eliminirana izjednačujućim golom od Italije u susretu skupine B u Leipzigu, talijanski novinar odlučio je ne postaviti pitanje Modriću. Umjesto toga zahvalio mu je na svemu čime je doprinio nogometu tijekom godina i molio ga da se nikada ne povuče.

Modrić je odgovorio da će morati objesiti kopačke o klin, no nije siguran kada će to biti. Moguće je da je Leipzig bio posljednje mjesto na kojem smo Modrića gledali na reprezentativnom natjecanju. Ako jest, bio je to užasno tužan kraj.

Fotografiju neutješnog Modrića koji visoko drži nagradu za igrača utakmice bit će teško zaboraviti. No, odavanje počasti koje je uslijedilo na konferenciji za medije dirljivo je ilustriralo zašto će Modrić nedostajati svakom ljubitelju nogometa diljem svijeta", piše Goal.

Modrić je osvojio drugo i treće mjesto s Hrvatskom na svjetskim prvenstvima

Modrić je s Hrvatskom osvojio drugo i treće mjesto na svjetskim prvenstvima te drugo u Ligi nacija. Sakupio je 178 nastupa i 26 pogodaka za reprezentaciju, koji bi mogao napustiti na pragu 39. rođendana.

No, ništa još nije potvrđeno jer se očekuje da će Real Madrid uskoro objaviti kako je sjajni veznjak potpisao jednogodišnje produljenje ugovora, što znači da barem još godinu dana ne planira završiti karijeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.