HNS smjenjuje Skočića. Olić novi izbornik U-21?

Foto: Eduard Vinatoru/PIXSELL

DRAGAN SKOČIĆ (55) napustit će mjesto izbornika hrvatske U-21 reprezentacije. Skočić će otići nakon što je njegova momčad doživjela uzastopne poraze u pripremnim utakmicama početkom lipnja. Podsjetimo, Hrvatska je 7. lipnja u Vrbovcu izgubila od Irske (2:3), a četiri dana kasnije doživjela je debakl protiv Švedske (2:5) u Sesvetama. 

Kako doznajemo, novi izbornik trebao bi postati Ivica Olić (44). Nekadašnji napadač hrvatske reprezentacije trenutno je član stručnog stožera Zlatka Dalića u hrvatskoj A selekciji, koja je nakon grupne faze ispala s Europskog prvenstva. Uz ulogu asistenta u reprezentaciji, Olić je u devet utakmica vodio moskovski CSKA i to mu je bio jedini samostalan trenerski posao.

Skočić s U-21 Hrvatskom upisao četiri pobjede u 12 utakmica

Skočić je mladu Hrvatsku preuzeo u travnju 2023. godine, kada je naslijedio Igora Bišćana koji je tada otišao u Dinamo. Dosad ju je vodio u 12 utakmica, u kojima je ostvario četiri pobjede, tri neriješena rezultata i pet poraza.

Među ostalim, bio je na čelu reprezentacije koja je nastupila na U-21 Europskom prvenstvu 2023. Hrvatska je ondje izgubila od Ukrajine (0:2) i Španjolske (0:1) te joj remi s Rumunjskom (0:0) nije bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale. Dakle, Skočićeva Hrvatska na tom Euru u tri utakmice nije postigla pogodak, no bile su to i njegove prve utakmice na klupi Hrvatske.

Skočić je odveo Iran na Svjetsko prvenstvo 2022.

Uz mladu reprezentaciju, Skočić je u trenerskoj karijeri vodio Rijeku, ljubljanski Interblock, kuvajtski Al Arabi, saudijski Al Nassr, iranske klubove Malavan, Foolad, Khooneh, Sanat Naft i reprezentaciju Irana, s kojom se plasirao na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

No, dobio je otkaz prije samog natjecanja. "Što je, tu je, mogu reći da sam to već prebolio pomalo. Dogodilo se to u rujnu. Bilo je dosta tenzija, stalno su mijenjali predsjednika u savezu.

Došao je predsjednik koji je bio prije mene, koji je praktički razorio financijski savez i bili su na rubu ispadanja, pa mi u kvalifikacijama nismo smjeli ispustiti bod. Napravili smo najbolji rezultat u povijesti Azije u kvalifikacijama, ali nije bilo dostatno da odemo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Skočić krajem studenog 2022.

Hrvatskoj U-21 reprezentaciji slijedi borba za Europsko prvenstvo

Hrvatska U-21 reprezentacija prvi sljedeći susret imat će 5. rujna protiv Farskih otoka u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo 2025. Hrvatska se trenutno nalazi na trećem mjestu kvalifikacijske skupine G s 13 bodova, pet manje od vodećeg Portugala i jednim manje od Grčke, s time da ima jednu odnosno dvije utakmice manje od tih reprezentacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.