Dončić pokazao što čeka Hrvatsku. Pogledajte kako se poigrao s Brazilom

Foto: Profimedia

SAMO 11 dana nakon što je igrao NBA finale na kraju iscrpljujuće sezone najjače lige svijeta, Luka Dončić pokazao je koliko mu znači reprezentacija Slovenije. Dok brojne europske zvijezde iz NBA lige eskiviraju igranje za reprezentaciju i na najvećim natjecanjima, Dončić uvijek ističe da mu je nastup za nacionalnu momčad najveća čast i obaveza.

Ne samo što ne propušta velika natjecanja s reprezentacijom, nego uvijek iz Amerike hita na pripreme i prijateljske utakmice prije njih. Tako je i sada, iako je prošao najdužu NBA sezonu. Dončić je sjajnom igrom vodio Sloveniju do pobjede nad Brazilom 86:80 u prijateljskoj utakmici u Ljubljani.

Postigao je 32 poena uz šut iz igre 11/19, a imao je po 7 skokova i asistencija. Dončić je oduševio navijače nizom sjajnih akcija i poteza, a neke od njih možete vidjeti u videima uz tekst. Igrači izbornika Ace Petrovića bili su nemoćni protiv nadahnutog Dončića. Njegova forma brine i Hrvatsku.

Naime, idućeg tjedna u Ateni se igra kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu, koje počinju sljedeći mjesec. Hrvatska u kvalifikacijama ima jako teške suparnike. Domaćina Grčku s Giannisom Antetokounmpom, zatim odličnu Dominikansku Republiku, nezgodni Novi Zeland te Sloveniju s Dončićem. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.