Čavlina: Boto je imao veliku želju dovesti me. Brzo sam pristao

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NIKOLA ČAVLINA novi je golman Osijeka. Jedan od najboljih vratara SHNL-a došao je na posudbu iz Dinama. Čavlina (22) je proteklih sezona branio za Lokomotivu, a na početku ove sezone prešao je u Dinamo za 700 tisuća eura. No zagrebački ga je klub odmah poslao na posudbu u Osijek. U prošloj sezoni Čavlina je nastupio u 35 službenih utakmica i pritom je 12 puta sačuvao mrežu netaknutom. Po ocjenama mnogih je među najboljim golmanima u HNL-u iako su mu tek 22 godine.

"Posebno sam zahvalan sportskom direktoru Boti na ukazanom povjerenju. Izrazio je veliku želju da me dovede u Osijek, pričali smo dosta o svemu i na meni je bilo jedino da kažem – pristajem. Da, brzo sam se i rado odlučio za tu opciju. Presretan sam što sam došao ovdje jer mi je i otac više puta ispričao sve najbolje o klubu i ljudima koji u njemu rade. Sada je na meni pokazati zašto sam ovdje i zbog čega je direktorov izbor pao na mene", rekao je Čavlina.

"Sigurno svi zajedno želimo ove sezone ostvariti što veći uspjeh. Osobno ću za ovaj klub davati sve od sebe, pružiti svoj maksimum, kao što sam to činio i do sada u prethodnim klubovima i mislim da neće biti nikakvih problema. Ne sumnjam da ćemo imati što reći i pružiti na terenu i na domaćoj i na inozemnoj sceni.

"Anton je potencijal, a Ramon dokazana klasa"

Od ovoga ljeta više mu osječki napadači neće biti suparnici, a imao ih je prigodu jako dobru upoznati u proteklom razdoblju. Čavlina ne skriva zadovoljstvo što će sada biti suigrač s onima koji su mu bili opasna prijetnja dok je čuvao mrežu Lokomotive.

"U svakom slučaju, to je istina. Obojica su odlični nogometaši, Anton (Matković op.a.) je zaista veliki potencijal i odličan mladi igrač, a za Ramona (Miereza op.a.) mogu samo reći da je dokazana klasa. I ne samo oni, naravno.

Momčad općenito dobro poznajem i veselim se što ćemo dalje ići zajedno. A što tek reći za ovaj stadion? Opus Arena je nešto zaista posebno u Hrvatskoj, prava moderna nogometna arena i siguran sam da će navijačka atmosfera i dalje biti prava, a igrači se u takvom ozračju najljepše osjećaju", zaključio je Osijekov novossezonski golman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.