Lokomotiva ostala bez pola prvog sastava. Čabraja: Nema nas dovoljno ni za trening

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

NOVA sezona SuperSport HNL-a započinje 2. kolovoza utakmicom Dinama i Istre 1961 na Maksimiru. Uoči početka natjecanja trenutačno najvećih problema ima Lokomotiva, koja 4. kolovoza gostuje kod viceprvaka Rijeke. Lokomotiva je prošle sezone bila hit prvenstva.

Čabraja: Nemamo čak ni za trening dovoljan broj igrača

Završila je na petom mjestu igrajući atraktivan nogomet pod vodstvom trenera Silvija Čabraje, a dogurala je i do polufinala Kupa. Uoči ove sezone trener Čabraja se požalio na kratak igrački kadar. Naime, Lokomotiva je ostala bez niza važnih igrača, a na pripremama zasad to ne izgleda najbolje jer je u posljednjoj prijateljskoj utakmici Gorica savladala Lokomotivu 3:0.

Čabraja je nakon utakmice rekao: "Moramo stvarati, moramo raditi. Igrači nam praktički odlaze tijekom prvenstva. Tuci, Cipetić, Miličević... Više se ne mogu sjetiti svih tko nije otišao. Opet smo nešto složili i sada je na početku sezone otišlo nekoliko igrača. Fokusirani smo na ovo što imamo. Iskreno rečeno, nadam se da će možda biti još jedan odlazak, da ih neće biti dva-tri... Nemamo čak ni za trening dovoljan broj igrača."

Prvi vratar Nikola Čavlina prodan je Dinamu za 750 tisuća eura te odmah posuđen Osijeku. Defenzivci Branimir Kalaica i Karlo Bartolec bez odštete su otišli u kazahstansku Astanu, a dva ključna veznjaka, Mateo Marić i Vladan Bubanja, također su pronašli nove klubove.

Lokomotiva ostala bez pet prvotimaca

Marić je završio u ciparskoj Omoniji iz Nikozije, a Bubanja u Sarajevu. Nisu poznate odštete za njih. Iz kluba su još otišli Dashmir Elezi (Priština), Matej Matić (Polissya) te Carlo Mateković (Zbrojovka Brno). Čabraja je zasad ostao bez osmorice igrača, od čega pet prvotimaca.

Lokomotiva zasad nije toliko aktivna oko ulaznih transfera. U klub se vratio iskusni desni bek Fran Karačić (28), kojem je istekao ugovor s Rudešom. Napadač Filip Čuić (21) bio je prekobrojan u Hajduku pa se priključio Čabrajinoj momčadi, a uz njega su još stigli i stoper Luka Dajčer (23) iz Jaruna, stoper Ilija Mašić (25) iz Širokog Brijega, dok je iz juniora priključen još jedan stoper, 18-godišnji Viktor Damjanić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.