Madriđani bijesni nakon novog šoka: VAR je izmislio penal, žalit ćemo se UEFA-i

Foto: EPA

ATLETICO Madrid je u trećem kolu Lige prvaka izgubio kod kuće od francuskog Lillea s 3:1. Novo je to neugodno iznenađenje za španjolskog velikana s obzirom na to da je u drugom kolu izgubio od Benfice 4:0 i zasad je tek na 27. mjestu tablice, koje ne vodi u nokaut fazu.

No, u Atleticu su bijesni zbog suđenja, a Marca i L'Equipe su posvetili tome danas nekoliko naslovnica. Spominju nekoliko čudnih sudačkih odluka i oprošten crveni karton gostima, ali daleko najsporniji trenutak susreta dogodio se u 74. minuti, što je i poguralo goste prema pobjedi.

Bizaran penal

Naime, tada je došlo do jedne gužve i flipera u Atleticovom šesnaestercu. Koke je prilikom pokušaja izbijanja zakačio Andrea, veznjaka gostiju. To nije bilo pretjerano jako, niti je pad bio uvjerljiv i sudac Marco Guida nije ništa na prvu dosudio.

No uskoro su ga pozvali iz VAR sobe da pregleda situaciju i, na zaprepaštenje domaće ekipe, talijanski sudac je pokazao na bijelu točku. No na usporenoj snimci se vidi kako je igrač Lillea prije Kokeovog starta sigurno jednom, a možda i dvaput loptu dirao rukom.

To nije napravio namjerno, ali Madriđanima nije jasno kako je ovakva odluka u skladu s pravilom da se napadačima, kada zabiju ili asistiraju nakon što su nenamjerno loptu dirali rukom, takav gol poništi i dosudi slobodan udarac za suparnika.

"Ne mogu razumjeti što je svirao, ovo je neviđeno od VAR-a", poručila je argentinska zvijezda Rodrigo De Paul, dok su iz kluba poručili da je VAR "izmislio" jedanaesterac. "Ne znam, sudac je rekao da je ruka, ali na kraju ne znam što je zviždao. Nitko ne razumije, nadam se da on razumije", rekao je Oblak nakon susreta. Marca javlja da je Atletico podnio službenu žalbu UEFA-i zbog suđenja.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.