MMA zvijezda "zaprijetila" čelniku La Lige zbog El Clasica: Moram li ga nokautirati?

Foto: EPA

ILIA TOPURIA (27) španjolski je MMA borac gruzijskog podrijetla, koji trenutno drži naslov prvaka u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Ove subote na rasporedu je borba za naslov između njega i izazivača Maxa Hollowaya. Borit će se u Etihad Areni u Abu Dhabiju, a početak događaja zakazan je za 20 sati.

Gledanosti borbe mogla bi naštetiti činjenica da iste večeri od 21 sat Real Madrid i Barcelona igraju El Clasico. Topuria je na press konferenciji u šali "zaprijetio" čelniku La Lige Javieru Tebasu: "Da vidimo moram li umjesto Hollowaya nokautirati osobu koja je zakazala El Clasico u isto vrijeme kad je i moja borba, a to se znalo prije nekoliko mjeseci. 

Javier Tebas? Pa, idemo na Javiera Tebasa, sljedeći. Boli me što ljubitelji sporta nisu dobili priliku uživati u oba događaja, stoga uživajte u čemu god želite i hvala vam na podršci. Spreman sam, ne samo za pet rundi nego za 10, zauvijek. Završit ću ga ranije. Nazivati ga najboljim napadačem u UFC-u je sramota, ali on je sjajan napadač s mnogo iskustva. U subotu navečer osjetit će nešto što mu nijedan protivnik nije napravio. Bit će potpuno drugačije."

Dijete izbjeglica

Topurijini roditelji su Gruzijci koji su izbjegli iz Abhazije tijekom građanskog rata devedesetih, pa se Ilia rodio u Njemačkoj, odakle se kao dijete preselio u Španjolsku, gdje se počeo baviti borilačkim sportom. Jedna je od najvećih svjetskih MMA zvijezda trenutno je neporažena u svih 15 svojih profesionalnih borbi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.