Marca: Od najluđe Modrićeve minute u karijeri do suza

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija remizirala je s Italijom 1:1 u zadnjem kolu skupine B Europskog prvenstva. Tako završava na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo u teoriji ima nadu za prolazak u osminu finala. Vodila je Hrvatska od 55. minute golom Luke Modrića, no u osmoj minuti sudačke nadoknade, odnosno u zadnjem napadu na utakmici, Mattia Zaccagni šokirao je momčad Zlatka Dalića i zabio za prolazak Italije.

Hrvatska može proći samo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, no za to joj se mora poklopiti nekoliko rezultata. U utorak Engleska mora pobijediti Sloveniju s barem tri gola razlike, a Danska mora pobijediti Srbiju. Zatim se u srijedu mora dogoditi da Turska pobijedi Češku, a Portugal Gruziju.

Marca: Od najluđe Modrićeve minute u karijeri do suza

Španjolska Marca je najveći fokus nakon utakmice stavila na kapetana Modrića: "Od najluđe minute u karijeri do suza u 98. minuti. Nogomet je bio okrutan prema Luki Modriću koji je prošao sva raspoloženja na utakmici da bi na kraju potonuo zbog pogotka Azzurra u 98. minuti, toliko da su Hrvati ostali u iščekivanju velikog čuda. Očekivano je da Hrvatska na kraju ispadne, iako je prolaz teoretski još uvijek moguć.

Modrić je protiv Italije u samo jednoj minuti otišao iz pakla u raj. U 54. minuti pri rezultatu 0:0 sudac Makkelie dosudio je penal za Hrvatsku. Modrić, a tko drugi, preuzeo je odgovornost. U posljednjih nekoliko pucanja nije imao sreće s jedanaest metara, ali trenutak je tražio da on povuče Hrvatsku. Nitko u Hrvatskoj nema više osobnosti od Luke, desetke, kapetana.

Luka je uhvatio loptu, duboko udahnuo i pokušao prevariti Donnarummu. Modrić je pucao u desnu stranu, u svoju sigurnosnu zonu, no talijanski vratar je pročitao njegovu namjeru. Talijanska publika je poludjela, no veselje je kratko trajalo. Jer Hrvatska je nastavila s napadima, a samo minutu kasnije Modrić se ponovno pojavio u kaznenom prostoru, skupio odbijenu loptu Donnarummi i lijevom nogom poslao loptu u gornji kut. Sjajan gol i veselje Hrvata.

Hrvatska se nikad ne predaje, Modrić se nikad ne predaje

I Modrić je, naravno, bio ganut kad je vidio kako su svi suigrači skočili na njega. Staklene oči na Madriđanu, koji je ovoj utakmici pristupio kao finalu, sa snom da sa svojom momčadi ipak osvoji naslov. Zato bijes i emocija u proslavi pogotka, samo 60 sekundi nakon promašaja penala. Hrvatska se nikad ne predaje, Modrić se nikad ne predaje. Trebao bi postojati neki način da se klonira Modrić. Svatko drugi bi potonuo nakon promašenog penala, ali on se izdignuo na način koji to čine samo najveći

Modrić ovim pogotkom protiv Italije ujedno postaje i najstariji igrač koji je zabio na nekom europskom prvenstvu, sa 38 godina i 289 dana. Sve su to bile dobre vijesti za Hrvata, koji je osvojio nagradu za igrača utakmice, sve dok s klupe, u posljednjoj utakmici utakmice, nije vidio kako ga je Italija ostavila na rubu provalije. Hrvatskoj treba da Engleska da pobijedi Sloveniju (barem tri gola razlike), a Gruzija i Češka izgube.

Italija nas je kroz povijest naučila da zna proći dalje na bilo koji način. Čini se da im je još draže uspjeti igrajući slabo ili nezasluženo. Uvijek nađu svoje heroje, sada je to bio Mattia Zaccagni."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.