Nezapamćena kriza Đokovića. Ovakvo razdoblje bez trofeja nije imao 18 godina

Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ (37) profesionalnu karijeru započeo je 2003. godine, a u 2006. osvojio svoju prvu titulu na turniru u Amersfoortu. Nedugo nakon toga osvojio je i turnir u Metzu i probio se među 20 najboljih tenisača svijeta. Nikad od te 2006. nije se dogodilo da u sezoni nije osvojio barem jedan turnir, a upravo takav scenarij prijeti mu u ovoj godini.

Za mnoge najbolji tenisač svih vremena trenutačno je drugi na svijetu. Ispred njega je samo 15 godina mlađi Talijan Jannik Sinner, a iza njega 16 godina mlađi Španjolac Carlos Alcaraz, koji ga je u nedjelju pobijedio u finalu Wimbledona i spriječio ga da uzme prvi ovogodišnji trofej, osmi u Wimbledonu i svoju 25. Grand Slam titulu.

Rekordna 2015. godina

To se nije dogodilo i sredinom srpnja još je uvijek suša trofeja za Đokovića, kojem se od 2006. nije dogodilo da kolovoz dočeka bez podignutog pehara. Sad će mu se to dogoditi sigurno jer je prvi sljedeći turnir na kojem će Đoković nastupati olimpijski turnir u Parizu, koji započinje 27. srpnja, a igra se do 4. kolovoza.

Đoković je u karijeri osvojio 98 titula, a rekorder je po broju osvojenih Grand Slam turnira (24) i turnira iz Masters 1000 serije (40). Prošle godine je sedam puta podizao trofej pobjednika, a rekordna mu je 2015. kad je slavio na 11 turnira.

U ovoj sezoni je na omjeru od 23 pobjede i sedam poraza. Jedino finale igrao je u Wimbledonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.